امنیت شبکه اینترنتی منزل را بالا ببریم
شاید برای شما پیش آمده باشد که وقتی به رستوران یا کافه میروید، به وای فای آن مکان وصل شوید تا پیامهایی که برای شبکههای اجتماعیتان رسیدهاست را چک کنید و حتی ایمیلهای شخصی و کاریتان را نگاهی بیاندازید. صبح روز بعد هم احتمالا متوجه میشوید که کسی تلاش کردهاست تا به حساب کاربری شما در بانک یا ایمیل وارد شود. باید بدانید که متاسفانه بسیاری از صاحبان مشاغل مانند همان صاحب رستوران، آرایشگاه یا کافه، تمایل چندانی به بالا بردن امنیت اینترنتی که ارائه میکنند، نشان نمیدهند. این امر باعث میشود تا هکرها به راحتی بتوانند اطلاعات و دادههای آن نقطه اتصال را جمعآوری کنند و به دزدی سایبری دست بزنند. در ادامه این مطلب نکاتی در باب افزایش امنیت اکسس پوینتهای خانگی و عمومی به شما آموزش میدهیم.
شبکه اینترنت خانگی چیست؟
شبکه اینترنت خانگی به زبان ساده یعنی شبکهای که توسط روتر یا مودم منزل، دستگاههایی مانند گوشی و لپتاپ را به ارائهدهنده خدمات اینترنتی متصل میسازد. اگر شما امنیت این شبکه خانگی را در نظر نگیرید، مجرمین سایبری میتوانند تمام دادههایی که در این شبکه تبادل میشود را بدزدند.
متداولترین اقدام در باب امنیت خانگی این است که کاربران برای اتصال به اینترنت یک رمز در نظر میگیرند. اما دزدان اینترنتی در صورتی که رمز شما قوی نباشد میتوانند آن را هک کنند. به همین دلیل، رمزگذاری اتصال اینترنتی نباید تنها اقدام شما در جهت افزایش امنیت شبکه خانگی باشد.
اسم Wi-Fi را عوض کنید
اولین اقدام شما میتواند تعویض نام Wi-Fi خانگی (SSID) باشد. تعویض این نام باعث میشود هکرها ندانند با چه روتری طرف هستند. اگر هکرها بدانند مودم شما چیست و سازنده آن کدام شرکت است به راحتی میتوانند راههای نفوذ به آن را شناسایی کنند.
البته توجه داشته باشید که هیچگونه اطلاعاتی را در نام انتخابی شرح ندادهباشید. مثلا اسم خودتان را روی آن نگذارید چون هکرها که نباید بدانند شبکه اینترنتی شما دقیقا کدام است. همچنین ممکن است این دزدان از اطلاعات شخصی و نام شما هم استفاده کنند!
رمز عبور خاص و قوی انتخاب کنید
مودم روترها معمولا از طرف کارخانه با یک رمز پیشفرض ارائه میشوند و هکرها هم با این رمزها آشنایی دارند مخصوصا اگر بدانند این مودم دقیقا ساخت کدام کارخانه است.
یک رمز عبور خوب معمولا ۲۰ کاراکتر شامل حرف، عدد و سمبلهای متفاوت است.
امنیت Wi-Fi را با فعالکردن رمزگذاری Encryption بالا ببرید
شبکههای اینترنتی Wi-Fi از طریق روشهای مختلفی مانند WEP،WPA یا WPA2 رمزگذاری میشوند. روش WEP در سال ۱۹۹۰ بعنوان اولین شیوه رمزگذاری معرفی شد. این شیوه قدیمی است و به راحتی میتوان از سد آن عبور کرد، پس شیوه مناسبی برای انتخاب نیست. شیوه رمزگذاری امروزه WPA2 است.
بهترین شیوه رمزگذاری که میتوانیم به شما پیشنهاد کنیم در حال حاضر شیوه WPA2 AES است. این شیوه خوشبختانه یک روش استاندارد است و تمام دستگاههای شبکه بیسیم با آن هماهنگ است.
وقتی منزل نیستید، مودم را خاموش کنید
پیشنهاد میکنیم زمانی که قرار است به مدت طولانی در منزل نباشید حتما مودم را خاموش کنید. این کار حتی کوچکترین فرصت و شانس را هم از دزدان سایبری خواهد گرفت.
مودم را در کدام قسمت از خانه قرار میدهید؟
ممکن است تابحال به این مورد فکر نکرده باشید اما باید بدانید که محل قرارگرفتن مودم اهمیت زیادی دارد.
سعی کنید تا جای ممکن مودم را در قسمت میانی خانه قرار دهید. بهترین مزیت این کار این است که آنتن اینترنت به طور مساوی در میان اتاق ها و خانه تقسیم میشود. از طرف دیگر لازم نیست دسترسی به اینترنت شما تا خارج از منزل هم امکانپذیر باشد. با این کار ریسک دسترسی دزدان اینترنتی به شبکه خانگی شما کاهش مییابد. سعی کنید هرگز مودم را در کنار پنجرهها نگذارید.
دسترسی از راه دور را غیرفعال کنید
جالب است بدانید از طریق دستگاههایی که به مودم متصل نیستند هم میتوان به آن وصل شد. اگر این امکان را که تحت عنوان Remote Access در منوی تنظیمات شبکه و مودم وجود دارد، غیرفعال کنید هکرها دیگر نمیتوانند وقتی به اینترنت شخصی شما وصل نیستند به دزدی دادهها و اطلاعات شخصی شما بپردازند.
نرمافزار مودم را بهروز نگه دارید
نرمافزار یکی از بخشهای مهم حفظ امنیت در شبکه خانگی است. رابط کاربری و نرمافزارهایی که به این وسایل ارتباطی مربوط میشوند ممکن است گاهی دارای مشکلات و باگهایی باشند که به هکرها اجازه دهد تا از طریق آنها به شبکه نفوذ کنند. این نرم افزارها متاسفانه قابلیت آپدیت اتوماتیک را ندارند و شما باید دستی آنها را بهروز کنید. اما بهتر است هر چند وقت یکبار نرمافزار را آپدیت کنید تا خیالتان از بابت این رخنه هم راحت شود.
از Firewall استفاده کنید
شاید شما فکر کنید که فایروالها فقط برای کامپیوترهای رومیزی و لپتاپها تعریف شدهاند اما باید به شما بگوییم که سختافزارهایی مانند مودم هم میتوانند توسط فایروال محافظت شوند. بسیاری از مودمها بطور پیش فرض دارای فایروال هستند اما اگر مودم شما فاقد آن است به راحتی میتوانید یک نرمافزار فایروال دانلود و نصب کنید.
امنیت دستگاههایی که دائما به شبکه شما وصل هستند را بالا ببرید
وقتی امنیت مودم و شبکه را بهبود بخشیدید باید فکری برای دستگاههایی که به آن وصل هستند نیز بکنید. نباید اجازه دهید حتی یک رخنه هم در این میان وجود داشتهباشد.
سعی کنید همیشه نرمافزار پردازشی و امنیت دستگاههایتان مانند گوشی و تبلت را به جدیدترین نسخه ارتقا دهید. همیشه دستگاههایی که به شبکه خانگی شما وصل هستند را چک کنید و ببینید از کدام نرمافزار آنتیویروس و ضدجاسوسی استفاده میکنند.
از فیلترینگ MAC استفاده کنید
هر دستگاهی دارای یک آدرس فیزیکی یا MAC است. مودمها لیست آدرس مک همه دستگاههایی که متصل میشوند را حفظ میکنند. بسیاری از این مودمها لیست آدرسهایی که از نظر شما تایید شدهاند را میپذیرند. با تعریف مکآدرسهای موردتایید خود برای مودم، دسترسی هکرها را از بین میبرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.