تفاوت آیپی خصوصی (Private IP) و آیپی عمومی (Public IP)
آدرسهای IP طبقهبندیهای مختلفی دارند و انواع مختلفی از آدرسهای IP مانند ایستا (static)، پویا(dynamic)، Private IP و Public IP در دسترس است. این نوع آدرسهای IP عملکرد مختلفی دارند و به روشهای مختلف توزیع می شوند. هنگام در نظر گرفتن آدرس IP و امنیت اینترنت، یادگیری تفاوت بین آدرسهای عمومی و خصوصی مهم است، چرا که این دو نوع آدرس بسیار متفاوت هستند و اهداف مختلفی دارند. در این مقاله به بررسی آیپی خصوصی (Private IP) و آیپی عمومی (Public IP) میپردازیم.
آدرس IP چیست؟
آدرس IP شماره منحصر به فردی است که به هر دستگاه در اینترنت اختصاص داده میشود. این شماره به عنوان یک آدرس پستی فیزیکی عمل میکند و به دستگاه ها اجازه میدهد اطلاعات را ارسال و دریافت کنند. این آدرس آیپی است که به دستگاهها کمک میکند تا یکدیگر را در اینترنت پیدا کنند.
آدرسهای IP دو نوع اساسی دارند: Static IP و Dynamic IP. یک آدرس IP ایستا یا Static IP به یک دستگاه خاص اختصاص داده میشود و ثابت میماند و معمولا برای سرورها و سایر دستگاههایی که اغلب به آنها دسترسی دارید، استفاده میشود. هنگام اتصال دستگاه به شبکه، یک آدرس IP پویا اختصاص داده میشود که به صورت دورهای تغییر میکند. IP های پویا یا Dynamic IP به نگهداری و تنظیمات کمتری نیاز دارند، بنابراین به طور معمول گزینه پیشفرض آدرسهای IP هستند، مگر اینکه نیاز به IP ثابت داشته باشید و از ارائهدهنده سرویس اینترنت خود یک static IP خریداری کنید.
هنگام صحبت در مورد آدرس IP ثابت و پویا، ما معمولاً به آدرس IP عمومی (Public IP) مراجعه میکنیم، یعنی سایر دستگاهها میتوانند آنها را در اینترنت پیدا کنند و اطلاعات را انتقال دهند. نوع دیگری از آدرس IP وجود دارد که از دسترسی خارجی پنهان است که آدرس IP خصوصی (Private IP) نامیده میشود.
آدرس IP عمومی آدرس IP است که از طریق اینترنت قابل دسترس است. مانند آدرس پستی که برای رساندن نامه پستی به خانه شما استفاده میشود، آدرس IP عمومی آدرس IP منحصر به فرد جهانی است که به یک دستگاه اختصاص داده شده است. از طرف دیگر، آدرس IP خصوصی برای اختصاص کامپیوترها در فضای خصوصی استفاده میشود بدون اینکه اجازه دهید مستقیماً در اینترنت قرار بگیرند. به عنوان مثال، اگر در محلی چندین دستگاه داشته باشید و بخواهید از آدرس IP خصوصی برای آدرسدهی به هر دستگاه استفاده کنید، روتر شما آدرس IP عمومی را دریافت می کند و هر یک از کامپیوترها و دستگاههای متصل به روتر (از طریق سیم یا wifi) از طریق پروتکل DHCP یک آدرس IP خصوصی از روتر شما دریافت میکنند.
آدرس آیپی عمومی (Public IP)
آدرس IP عمومی آدرسی است که برای دسترسی مستقیم از طریق اینترنت به یک دستگاه اختصاص داده میشود. یک وب سرور، سرویسدهنده ایمیل و هر دستگاه سروری که مستقیماً از اینترنت قابل دسترسی است، دارای یک آدرس IP عمومی هستند. آدرس IP عمومی در سطح جهان منحصر به فرد است و فقط به یک دستگاه منحصر به فرد اختصاص مییابد.
آدرس IP عمومی در ابتدا از طریق ICANN توزیع و تخصیص مییابد. این سازمان وظیفه ایجاد آدرسهای IP و توزیع اولیه آنها به سازمانهای ثانویه را بر عهده دارد. آدرسهای IP عمومی سپس به سازمانهایی مانند ارائهدهندگان خدمات اینترنتی توزیع میشوند که سرانجام آنها را برای کاربر نهایی توزیع میکنند.
آدرسهای IP عمومی منحصر به فرد هستند و میتوان آنها را از طریق اینترنت با استفاده از ابزارهایی مانند command prompt ویندوز یا وب سایتهایی مانند ” What is my IP Address” جستجو کرد.
آدرس آیپی خصوصی (Private IP)
آدرس IP خصوصی که گاهی اوقات آدرس IP محلی نیز نامیده میشود، آدرس IP مختص استفاده در شبکه خصوصی است. دستگاههای خارج از شبکه نمیتوانند به این دستگاهها دسترسی داشته باشند و عملاً قابل مشاهده نیستند.
آدرسهای IP خصوصی میتوانند static یا dynamic باشند. این آدرسها از این جهت با آدرسهای IP عمومی متفاوت هستند که لازم نیست منحصر به فرد باشند و سایر دستگاهها میتوانند از همان آدرس استفاده کنند به شرطی که در یک شبکه نباشند. این به این دلیل است که دستگاههای موجود در شبکه خصوصی نمیتوانند با دستگاههای خارجی ارتباط برقرار کنند و این امر خطر اختلال در آدرس را از بین میبرد.
یکی از بزرگترین دلایل انتخاب آدرس خصوصی، حریم خصوصی است. از آنجا که دستگاههای موجود در شبکه خصوصی به اینترنت خارج متصل نیستند، هیچ دادهای نمیتواند به شبکه وارد یا از آن خارج شود. این بدان معناست که فقط از طریق آن دستگاهها میتوان به دادههای حساس دسترسی پیدا کرد و آن را برای مشاغل کوچک که بسیاری از دادهها را مدیریت میکنند، مناسب میکند.
مسلماً سوالی که پیش میآید این است که چرا شما باید برای تجارت کوچک خود یک شبکه خصوصی را به جای یک شبکه عمومی انتخاب کنید. این مسئله عمدتاً مسئله امنیت در مقابل راحتی است. از آنجا که فضای آدرس خصوصی از ارتباطات خارجی جدا شده است، اطلاعات موجود در شبکه بسیار ایمن است و ورود ویروس ها و بدافزارها به شبکه و آلوده کردن دستگاه های تجاری شما بسیار دشوارتر است. بنابراین ، اگر حریم خصوصی و امنیت داده ها برای فعالیت های تجاری شما حیاتی است، ممکن است بخواهید یک شبکه IP خصوصی انتخاب کنید.
با داشتن این اطلاعات، میتوانید تصمیم بگیرید که آدرسهای IP خصوصی برای کسبوکار شما مناسب هستند یا آدرسهای IP عمومی. هر یک از این آدرس Private IP و Public IP ویژگیهای خاص خود را دارند که هر کدام برای کسبوکار خاصی مناسب است.
شرکت رسپینا به عنوان بزرگترین ارائهدهنده سرویس اینترنت اختصاصی با بیش از ۴۶۰ پاپ سایت در سراسر کشور، امکان ارائه Public IP را نیز برای مشتریان خود فراهم آورده است. برای کسب اطلاعات بیشتر از سرویس پهنای باند اختصاصی رسپینا، فرم مشاوره رایگان را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.