چگونه میتوان امنیت اطلاعات را هنگام جستجو در اینترنت حفظ کرد؟
تمایل افراد به خصوصی ماندن اطلاعات و تاریخچه بازدیدها هنگام جستجو در اینترنت، لزوماً به این معنی نیست که در حال انجام کاری غیراخلاقی یا غیرقانونی در اینترنت هستند. حفظ حریم خصوصی شما نه تنها شما را از چشم بازاریابان مخفی نگه میدارد، بلکه باعث میشود طعمه دزدی اطلاعات، بدافزارها یا انواع دیگر حملات سایبری نشوید.
در اینجا برخی از نکات مربوط به امنیت اطلاعات که باید هنگام گشتوگذار در اینترنت در نظر داشته باشید را بیان میکنیم.
۱. اطلاعات خود را رمزگذاری کنید.
رمزگذاری میتواند یک روش ساده برای محافظت از دادههای شما باشد. شما میتوانید فایلها را بر روی درایو خود رمزگذاری کنید تا در صورت هک شدن سیستم، هیچ کس نتواند به راحتی به هر آنچه در آنجا ذخیره کردهاید دسترسی پیدا کند. همچنین میتوانید ایمیلهای خود را نیز رمزگذاری کنید تا کارشناسان ایمیل مارکتینگ، نتوانند متوجه آنچه شما ارسال میکنید شوند و از این جزئیات برای آزار شما با تبلیغاتی که فکر میکنند ممکن است برای شما جالب باشد، استفاده کنند.
همیشه مطمئن باشید که با گواهی SSL معتبر در حال گشتوگذار در سایتها هستید، زیرا سایتهای دارای گواهی SSL ایمن هستند. گواهی SSL تمام دادههایی را که از طریق شبکه منتقل میشوند، رمزگذاری میکند تا حتی اگر فردی به نوعی به آنها دسترسی پیدا کند نتواند آن اطلاعات را بخواند. SSL از تمام دادههای شما مانند اطلاعات کارت اعتباری، اطلاعات ورود به سیستم و سایر موارد محافظت میکند.
۲. دادههای خصوصی را که در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارید محدود کنید.
یک روش هوشمند برای ایمن ماندن در فضای آنلاین، محدود کردن جزئیات شخصی در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و غیره است. به اشتراک گذاشتن بیش از حد اطلاعات شخصی در این وبسایتها، دستیابی به اطلاعات را برای هکرها بسیار آسان میکند و آنها را قادر میسازد تا هویت شما را بدزدند یا از دادههای مالی شما سواستفاده کنند. به عنوان مثال، یک هکر ممکن است با جستجوی حسابهای شبکههای اجتماعی شما، نام دبیرستان یا نام خانوادگی مادر شما را بازیابی کند. غالباً از این دادهها برای تنظیم مجدد رمزهای عبور در پروفایلها به عنوان سوالات امنیتی استفاده میشود و از این طریق میتوانند با بازیابی رمزعبور، به حساب شما دسترسی پیدا کنند.
برای اطمینان از امنیت خود در فضای آنلاین، از وارد کردن اطلاعات خود در بخش “درباره من” حسابهای شبکههای اجتماعی صرف نظر کنید. نیازی نیست که سال یا محل تولد خود را به افراد بگویید چرا که این امر شما را به عنوان هدفی آسان برای کلاهبرداری تبدیل میکند. همچنین میتوانید کاربرانی که میتوانند استوریهای شما را ببینند را محدود کنید و محتوای خود را با گروه خاصی به اشتراک بگذارید.
۳. از حالت ناشناس (Incognito) مرورگر استفاده کنید.
اگر دوست ندارید تاریخچه جستجو، دادههای موقت یا کوکیهای شما توسط کامپیوتر ذخیره شود، از حالت ناشناس (Incognito) مرورگر استفاده کنید. هنگامیکه با این حالت در اینترنت جستجو میکنید، هیچ کس نمیتواند تاریخچه جستجوی شما را از دستگاه شما ردیابی کند.
اما این حالت نیز کاملاً خصوصی نیست. هنگام جستجو در حالت ناشناس، ارائهدهنده خدمات اینترنت (ISP) شما همچنان میتواند سابقه جستجوی شما را کنترل کند. اگر از اینترنت روی دسکتاپ شرکتی استفاده میکنید، مدیر شما میتواند سابقه جستجوی شما را ردیابی کند و سایتهایی که بازدید میکنید را مشاهده کند.
۴. از VPN استفاده کنید.
یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) با ایجاد یک اتصال خصوصی از اینترنت عمومی، امنیت و ناشناس ماندن در دنیای وب را برای شما فراهم میکند. VPN آدرس پروتکل اینترنت (IP) را مخفی میکند، بنابراین ردیابی فعالیتهای آنلاین شما عملاً غیرممکن است.
هنگامی که از Wi-Fi عمومی در یک کافه، رستوران یا سایر اماکن عمومی استفاده میکنید، استفاده از VPN ضروری است. VPN دستیابی به اطلاعات حساس را برای هکرها دشوارتر میکند.
۵. از برنامه آنتی ویروس استفاده کنید.
همیشه از یک برنامه آنتیویروس در همه دستگاههای خود استفاده کنید. این برنامه مانع از آن میشود که هکرها مخفیانه دستگاه شما را در اختیار بگیرند، جزئیات محرمانه و مالی شما را مشاهده کنند و موقعیت شما را کنترل کنند.
شرکتها بهطور مرتب نرمافزارهای امنیتی آنتی ویروس را برای محافظت در برابر بدافزارهای جدید، تبلیغات مخرب و سایر تهدیدات بهروزرسانی میکنند. بنابراین، همیشه آخرین نسخهها را بر روی دستگاههای خود نصب کنید.
۶. حسابهای خود را ایمن کنید.
وقتی نوبت به امنیت اطلاعات محرمانه شما میرسد، یکی از بهترین راهکارها این است که اطمینان حاصل کنید هیچ کس به جز خودتان به راحتی به حسابهای مختلف شما دسترسی پیدا نمیکند، از صفحات اجتماعی گرفته تا ایمیلها، حسابهای کاربری در سایتهای فروشگاهی و غیره. حتی اگر از نظر شما یک حساب کاربری مهم نیست و هیچ یک از مشخصات خصوصی شما را ندارد، این نکته را فراموش نکنید که هنوز هم میتواند به افراد سودجو کمک کند تا به سایر اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. در نتیجه حتما برای هر یک از حسابهای کاربری خود، رمزعبورهای مختلف انتخاب کنید و از بهکارگیری یک رمز یکسان برای تمام حسابها خودداری کرده و از محرمانه بودن آنها اطمینان حاصل نمایید.
۷. از کلاهبرداری آگاه باشید.
حملات فیشینگ یکی از راههایی است که در آن مجرمان اینترنتی میتوانند به امنیت اطلاعات شما در اینترنت آسیب برسانند. کلاهبرداران سعی میکنند با استفاده از فیشینگ، شما را در اشتراک اطلاعات مفید بانکی یا خصوصی گول بزنند. آنها این کار را اغلب با ارسال ایمیلهای جعلی انجام میدهند که ادعا میشود از سمت بانکهای قانونی و سایر شرکتهای مالی آمده است. این ایمیلها گاهی از شما میخواهند که سریعاً روی لینکی کلیک کنید و اطلاعات بانکی خود را تأیید کنید که از غیرفعال شدن حسابهای خود جلوگیری کنید.
از خود در برابر این نوع کلاهبرداریها محافظت کنید. اگر روی لینکی آلوده به بدافزار کلیک کنید، ممکن است به یک وبسایت جعلی هدایت شوید که به نظر میرسد صفحه اصلی بانک یا موسسه مالی موردنظر شما است. اگر اطلاعات محرمانه خود را در آنجا وارد کنید، آن را به جای بانک یا شرکت مالی در اختیار افراد سودجو برای فیشینگ قرار میدهید. قبل از کلیک بر روی لینکهای ناشناخته، ماوس را روی لینک نگه دارید تا آدرس وبسایت مقصد را ببینید. اگر با آدرس سایت موردنظرتان مطابقت ندارد، از کلیک کردن خودداری کنید.
با همهگیری اینترنت و آنلاین شدن بسیاری از امور روزانه، تعداد مجرمان اینترنتی در حال افزایش است و به طور مداوم به دنبال تکنیکهای جدیدی برای سواستفاده از اطلاعات ما هستند. بنابراین، برای افزایش امنیت خود در اینترنت، لازم است دستورالعملهای ذکر شده در بالا را بهخاطر بسپارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.