تاریخچه پهنای باند
پهنای باند در اوایل سال ۲۰۰۰ اختراع شد. با اینکه اینترنت از دههی ۱۹۷۰ وجود داشت، اما پهنای باند به کاربران این امکان را میداد تا فایلهای موردنظرشان را با سرعت خیلی بیشتری دانلود کنند. در مقایسه با تکنولوژی دایالآپ، پهنای باند سریعتر است، خطوط تلفن را اشغال نمیکند و قدرت اتصال بالایی دارد.
در سال ۲۰۱۲، تکنولوژی باند پهن شاهد پیشرفتهایی بود که فناوری پهنای باند موبایل نسل سوم را به نسل چهارم ارتقا داد. این فناوری اتصالی به مراتب قویتر و سریعتر را ارائه میداد. کابل باند پهن در حال حاضر با سرعتی بالغ بر ۳۰ مگابیت بر ثانیه اتصال برقرار میکند. اختراع پهنای باند این امکان را برای کاربران فراهم کردهاست که هم به اینترنتی باکیفیت و سرعت بسیار بالا متصل شوند و هم فارغ از اشغالشدن خطوط تلفن بتوانند همزمان با آن صحبت کنند. در اینجا میخواهیم با جزئیات بیشتری به تاریخچهی فناوری پهنای باند بپردازیم.
همانطور که عنوان کردیم، اینترنت سالهای زیادی است که در دسترس ما است. از زمانی که اولین ایمیل در دههی ۱۹۷۰ فرستاده شد و سپس در دههی ۱۹۹۰ توجه عموم را به خود جلب کرد. از آن زمان بهعنوان یکی از مهمترین پیشرفتهای فناوری تاکنون تلقی میشود. وقتی به آن زمان بر میگردیم، میبینیم که برقراری ارتباط اینترنتی تنها از طریق خطوط تلفن امکانپذیر بود. به همین جهت سرعتی بسیار پایین در حد ۵۶ کیلوبیت بر ثانیه داشت که در مقایسه با سرعت اینترنتی که اکنون در اختیار داریم، بسیار ناچیز است. دانلود هر فایلی بهغیر از فایل متنی بسیر دشوار بود: دانلود یک آهنگ کیفیت پایین (با حجم حدود ۳.۵ مگابایت)، بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشید؛ یا اگر میخواستید یک فیلم کیفیت پایین (با حجم حدود ۷۰۰ مگابایت) دانلود کنید، با سرعت بالا ۲۸ ساعت و با سرعت پایین ۳ تا ۵ روز طول میکشید.
ناگفته نماند که علاوه بر آزاردهنده پایین بودن سرعت، اشغال بودن خطوط تلفن هم اشکالاتی پیش میآورد. مردم یا میتوانستند اتصال اینترنتی داشتهباشند یا خط آزاد برای تماس تلفنی، هردو با هم امکانپذیر نبود!
و سپس پهنای باند اینترنت اختراع شد.
پهنای باند در اوایل قرن ۲۰۰۰ پا به عرصهی وجود نهاد و امکان این را داشت که سیگنال مربوطه در یک خط به دو بخش برای برقراری تماس تلفنی و اتصال اینترنتی تقسیم شود. بنابراین کاربران همزمان میتوانستند آنلاین باشند و تماس تلفنی داشته باشند. این تکنولوژی همینطور از سرعت بسیار بالاتری نیز برخوردار بود و در نتیجه دانلود فایلها و جستجو در اینترنت بسیار آسانتر شد.
اختراع پهنای باند اینترنت به این معنی بود که مردم میتوانستند موزیک، فایل، برنامههای تلویزیونی، فیلم، سریال و هر آنچه که میخواستند را با سرعت خیلی بالاتری دانلود کنند. این اتفاق دنیای کاملاً جدیدی در رسانهی آنلاین ایجاد کرد: با سرعتهای اتصال سابق که از ۵۶ کیلوبیت بر ثانیه تجاوز نمیکرد، وجود وبسایت هایی مانند یوتیوب و آپارات بیمعنی بود و اصلاً امکانپذیر نبود.
البته مانند بسیاری از فناوریهای جدید، باند پهن نیز زمان معرفی بسیار گران بود. به همین دلیل نیز استفاده از آن کم بود. همینکه قیمتها از سوی عرضهکنندگان رقابتیتر شد، ارائهدهندگان سرویسهای اینترنتی شروع به رقابت با یکدیگر بر سر مسائلی مانند ارائهی سریعترین پهنای باند اینترنت کردند. در حال حاضر تقریباً همه افراد به نوعی در حال استفاده از پهنای باند اینترنت هستند، حالا چه از طریق خطوط تلفن همراهشان و یا دیگر انواع ارتباط اینترنتی.
از ابتدای معرفی پهنای باند شاهد ظهور و افزایش فناوری های جدید باند پهن هستیم: مانند اینترنت نسل چهارم (۴G) موبایلی، که به کاربران این امکان را می دهد که هرجایی که هستند آنلاین باشند؛ پهنای باند کابل فیبر نوری که سرعت ارتباط را تا حتی ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش می دهد. صدای برقراری اتصال دایال آپ در سال های دور، حالا دیگر برایمان خاطره ای بیش نیست.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.