از چه شرکتی اینترنت بگیریم؟
امروزه تأثیر و نیاز به اینترنت در زندگی روزمره را نمیتوان نادیده گرفت. از زمانی که دسترسی به اینترنت از طریق سرویس دایل آپ صورت میگرفت و قطعی، تأخیر و کندی اینترنت را تحمل میکردیم، راه بسیار طولانی برای ایجاد تغییرات و بهرهبرداری از اینترنت طی شده است. امروزه برای انجام امور روزمره، کسبوکار و بهطورکلی برقراری ارتباط با یکدیگر به اینترنتی سریع، پایدار و نامحدود نیاز داریم. دسترسی به اینترنت از طریق یک ارائهدهنده خدمات اینترنتی (ISP) ممکن میشود. واضح است که کیفیت اینترنتی که از آن استفاده میکنید بهصورت قابلتوجهی به سرویس اینترنت و ارائهدهندهی آن بستگی دارد.
در این مقاله سعی کردیم انواع شرکتهای ارائهدهندهی اینترنت در ایران را معرفی کنیم و عوامل مهمی که در این انتخاب مهم تأثیر دارند را بررسی کنیم. امیدواریم بعد از خواندن این مقاله مناسبترین شرکت را برای همکاری انتخاب نمایید.
اینترنت محبوبترین شبکه کامپیوتری دنیا است. برای اتصال به اینترنت ابتدا باید به شبکه ارائهدهنده اینترنت متصل شد. شرکتهای ارائهدهنده اینترنت از طیف وسیعی از فناوریها برای اتصال کاربران به شبکه خود استفاده میکنند. اتصال به اینترنت به تجهیزات ارتباطی، شبکههای ارتباطی و مسیریابی خاصی نیاز دارد. این شرکتها دسترسی موردنیاز کاربران را برای اتصال به شبکههایی که دارای تجهیزات موردنیاز هستند را مهیا میسازند. به این صورت است که کاربران میتوانند به اینترنت متصل شوند. همانطور که میبینید اهمیت کیفیت عملکرد شرکتهای ارائهدهنده اینترنت کاملاً مشهود است. پس تمام جوانب برای انتخاب شرکت ارائهدهنده را در نظر بگیرید.
گام اول: باید بدانید دقیقاً چه نوع سرویس اینترنتی نیاز دارید. برای پیدا کردن این موضوع، جواب سؤالهای زیر را بررسی کنید: به چه میزان سرعت نیاز دارید؟ از تلفن اینترنتی استفاده میکنید؟ چه تعداد دستگاه نیاز است که به اینترنت متصل شوند؟ میزان آپلود و دانلود روزانه چقدر است؟ قرارداد چندماهه نیاز دارید؟ پایدار نبودن سرعت و کیفیت چه اثراتی بر کسبوکار شما دارد؟ در صورت جابجایی محل نصب، سرویس قابل جابجایی است؟
در گام بعدی فهرستی از شرکتهای ارائهدهنده این سرویس که در محل شما پوشش دهی خوبی دارند تهیه کنید.
توجه داشته باشید که علاوه بر سرعت و نامحدود بودن حجم سرویس، ویژگیهای مهم دیگری نیز وجود دارند که باید بهدقت بررسی شوند. مانند:
- کیفیت پشتیبانی فروش
- پایداری سرویس و ارائه توافقنامه SLA
- روش تأمین تجهیزات
- انعطافپذیر بودن قرارداد
- ایمن و مطمئن بودن سرویس
عوامل بالا را بهدقت بررسی نمایید، وجود کاستی در هریک از موارد خسارت غیرقابل جبرانی برای شما بهجا خواهد گذاشت.
انواع شرکتهای اینترنتی در ایران عبارتاند از:
هریک از شرکتهای ارائهدهندهی اینترنت بر اساس مجوزی که دارند، راههایی برای دسترسی به اینترنت در اختیار مشترک قرار میدهند و مشترک بر اساس نوع استفاده، سرعت، بودجه و غیره سرویس موردنیاز خود را انتخاب میکند.
سرویسها را بهطورکلی میتوان به دو بخش زیر تقسیم کرد.
- سرویسهای ارتباطی ثابت
- سرویسهای ارتباطی همراه
شرکتهای ارائهکنندهی سرویسهای ارتباطی ثابت:
- FCP: به زبان ساده میتوان گفت شرکتهای دارندهی پروانه FCP از ادغام شرکتهایی که مجوز ISDP (توزیع پهنای باند اینترنت) و مجوز PSTN (ارائه خدمات تلفن ثابت) داشتند، به وجود آمدند. FCP مخفف Fixed Communication Provider است، این شرکتها میتوانند هرگونه خدمات ارتباطی و انتقال داده را بر بستر شبکه ارائه دهند. خدماتی از قبیل دسترسی به اینترنت پرسرعت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات، توزیع و فروش پهنای باند اینترنت، ارائه خدمات تلفن ثابت، تلفن مبتنی بر IP یا همان VOIP، خدمات وای فای، فیبر نوری و چند مورد سرویس دیگر را ارائه دهند. در حال حاضر ۱۷ شرکت ارائهدهندهی سرویس اینترنت در ایران دارای پروانه FCP هستند.
- SERVCO: شرکتهای SERVCO توزیعکننده اینترنت به مصرفکننده نهایی هستند، چراکه برای ارائه خدمات اینترنتی باید از شبکه ارتباطی میزبان استفاده کنند شرکتهایی که دارای پروانه SERVCO باشند، امکان ایجاد شبکه ارتباطی خاص خود را ندارند و باید بر بستر یک شبکه ارتباطی میزبان به ارائه خدمات اینترنت پرسرعت یا تلفن ثابت و دیگر خدمات بپردازند. طبق تعریف سازمان تنظیم مقررات این شرکتها، وظیفه ارائه خدمات محتوايي، ارتباطي، انتقال داده و ارزشافزوده به مشترکین بر بستر شبکه موضوع پروانه اپراتور میزبان را دارند.
- FWA: FWA مخفف Fixed Wireless Access است. شرکتهایی که دارای پروانه FWA هستند، سرویس اینترنت ثابت و بیسیم، با استفاده از فناوری WiMAX و TD-LTE ارائه میدهند.
شرکتهای ارائه کنندهی سرویسهای ارتباطی همراه:
این شرکتها دارای پروانه MNO هستند و خدمات تلفن همراه ارائه میدهند. این اپراتورها میتوانند هرگونه خدمات مخابراتی را بستر شبکه تلفن همراه ارائه دهند و همچنین شرکتهایی که دارای پروانه MVNO (مخفف Mobile Virtual Network Operator و به معنی اپراتور مجازی موبایل) میتوانند هرگونه خدمت ارتباطی و انتقال داده از قبیل خدمات دسترسی به اینترنت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات، خدمات شبکههای اختصاصی، خدمات صوتی، تصویری، متنی و دادهای و انواع خدمات محتوایی و ارزشافزوده در شبکههای تلفن همراه ارائه دهند.
توجه داشته باشد کدام سرویس میتواند نیاز شما را مرتفع سازد؛ اینترنت ثابت و یا نه اینترنت همراه برای استفاده روزانه شما کافی است. برای مثال اگر برای کسبوکار خود نیاز به سرویس اینترنتی دارید مسلم است که به اینترنتی ثابت، مقیاسپذیر و نامحدود نیاز دارید.
شرکت دادهپردازی رسپینا با تمرکز بر ارائه پهنای باند اختصاصی به انواع کسبوکارها، مفتخر است که میتواند هرگونه نیاز ارتباطی و اینترنتی موردنیاز سازمانها را مرتفع سازد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.