اینترنت اشیا به زبان ساده
اینترنت اشیا (Internet of Things: IoT) تبدیل به موضوعی داغ برای صحبت در محل کار و خارج از آن شدهاست. IoT مفهومی است که نه تنها پتانسیل این را دارد که بر نحوه ی زندگیمان تاثیر بگذارد، بلکه میتواند روش کار کردنمان را نیز تغییر دهد. اما اینترنت اشیا چیست؟ چه تاثیراتی بر روی ما خواهد گذاشت؟
پیچیدگیهای زیادی در مورد اینترنت اشیا وجود دارد، اما در اینجا قصد داریم بیشتر به مفاهیم پایهای آن بپردازیم. مباحث تکنیکیتر را بهبعد موکول میکنیم و اساس آن را توضیح میدهیم. پس با توضیحات پیشنیاز شروع میکنیم.
اینترنت باند پهن بهطور گستردهای قابلدسترس است، هزینهی اتصال به اینترنت کاهش یافتهاست، دستگاهها و ابزارهای بیشتری با قابلیتهای وای-فای طراحی و تولید میشوند، هزینههای فناوری بر خلاف گذشته پایین آمدهاست و نفوذ تلفنهای هوشمند بیش از حد انتظار بالا است. تمام این حقایق باعث شدهاند طوفان «اینترنت اشیا» با استقبال عظیمی روبرو شود.
پس حقیقتاً اینترنت اشیا چیست؟
تصور کنید روی کاناپه به تماشای سریال مورد علاقهتان نشستهاید و یک ساعت میگذرد. حالا هوا تاریک شدهاست و دوست دارید منظره پشت پنجره اتاقتان را ببینید. پرده به صورت اتوماتیک کنار میرود چون سنسورهای آن تشخیص دادهاند که نور روز وجود ندارد و لازم نیست از تابش آن جلوگیری کند.
اجازه دهید مثال دیگری برای شما بزنیم. وقتی در شلوغی کار روزمرهتان غرق میشوید و فرصت ندارید خوراکیهای داخل یخچال را بررسی کنید، این سیستم بهصورت اتوماتیک به شما هشدار میدهد که شیر موجود در یخچال دیگر قابل استفاده نیست چون تاریخ مصرف آن را قبلا چک کردهاست و با این کار در وقت و انرژی شما صرفهجویی میکند.
بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم، اینترنت اشیا به مفهوم پایهای اتصال تمام دستگاهها با یک کلید روشن و خاموش به اینترنت و نیز به یکدیگر اشاره میکند. از تلفنهای شخصی، دستگاههای قهوهساز و چایساز گرفته تا ماشینهای ظرفشویی، هدفونها، روشناییها و ابزارهای پوشیدنی و تقریباً هر چیزی که فکرش را بکنید.
این مفهوم حتی شامل اجزای ماشینها مانند موتور جت یک هواپیما، یا متهی یک دستگاه استخراج نفت نیز میشود. همانطور که گفتیم، مادامیکه یک دستگاه کلید خاموش و روشن شدن داشته باشد، این شانس را دارد که بخشی از اینترنت اشیا باشد. سازمان تحلیلگر گارتنر پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۶ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت خواهیمداشت. این تعداد اتصال خیلی زیاد است، البته برخی نیز تخمین میزنند این تعداد حتی بیشتر از این نیز خواهدبود و به بیش از ۱۰۰ میلیارد میرسد.
اینترنت اشیا در واقع شبکهای عظیم از اجزای متصل به اینترنت و نیز بههم متصل است که این اجزا میتوانند شامل افراد نیز باشند. بنابراین روابط بین افراد با یکدیگر خواهد بود، افراد با اشیاء و اشیاء با یکدیگر.
اینترنت اشیا از موجهای بزرگ فناوری در ۵۰ سال اخیر است که میتواند در شکلدهی مجدد رقابت میان بزرگان تکنولوژی تاثیر بسزایی داشتهباشد. این فناوری نوین ظرفیت بهرهوری بالایی دارد و قادر است به اقتصاد رونق ببخشد. طبق برآوردهای کارشناسان فناوری اطلاعات، تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۵ میلیارد دستگاه به اینترنت متصل میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.