3 دلیل کاهش سرعت اینترنت
چه میزان پهنای باند اینترنت برای یک سازمان و یا کسبوکار کافی است؟
اگر صاحب کسبوکاری هستید حتماً این سؤال را از خود پرسیدهاید چراکه هیچ سازمانی تمایل به پرداخت هزینهای بیشتر ازآنچه نیاز است ندارد و از طرف دیگر نیز کم بودن و افت سرعت و کیفیت سرویس اینترنت میتواند نارضایتی مشترکین، کاهش بهرهوری و ضررهای جبرانناپذیری را برای سازمان به وجود آورد.
در این مقاله سعی کردیم سؤالهای کسبوکارها دربارهی انتخاب میزان سرعت موردنیاز، علل کاهش سرعت اینترنت و راههای مقابله با آن را با زبان ساده پاسخ دهیم.
انتخاب سرویس و میزان سرعت آن بحث بسیار مهم و تخصصی است، توصیه میکنیم حتماً با ارائهدهنده سرویس اینترنت پرسرعت، قابلاعتماد و خوشنامی دراینباره مشورت کنید. پس در گام اول مناسبترین شرکت ارائهدهنده اینترنت را برای همکاری انتخاب کنید. در این مقاله توضیحاتی در این باب ارائهشده است.
میزان پهنای باند و تأثیر آن بر سرعت سرویس اینترنت
به مقدار اطلاعاتی که در یک ثانیه ارسال و دریافت میشود، پهنای باند میگویند. برای درک بهتر، خیابانی را تصور کنید. هرچقدر عرض خیابان بیشتر باشد در یک ثانیه تعداد بیشتر ماشینی قادر است از آن گذر کند. پس هرچقدر میزان پهنای باند سرویس اینترنتی شما بیشتر باشد، سرعت سرویس نیز بیشتر است.
توصیه ما برای کسبوکارها، سرویس اینترنت اختصاصی است چراکه این سرویس در ساعات اوج مصرف دچار افت ناگهانی سرعت نخواهد شد. خیابانی را فرض کنید اختصاصاً برای شماست و هیچ ماشین دیگر جز ماشین شما اجازه رانندگی در این خیابان را ندارد، واضح است که سرعت حرکت و رسیدن شما به مقصد افزایش پیدا خواهد کرد. اینترنت اختصاصی نسبت به اینترنت اشتراکی مزیتهای زیادی دارد، اما هزینه آن بهمراتب بالاتر است. با بررسی زیانهایی که در صورت قطعی سرویس و یا کاهش سرعت اینترنت، ممکن است سازمان متحمل شود میتوان تصمیم گرفت که آیا این هزینه اولیه را شرکت بپذیرد و یا خیر!
توجه فرمایید میزان پهنای باند تنها عامل مؤثر در سرعت سرویس اینترنت نیست. Latency (تأخیر) نیز بر سرعت اینترنت تأثیر میگذارد.
Latency (تأخیر)
مقدار زمانی که طول میکشد اطلاعات از یک نقطه به نقطه بعدی ارسال شوند. معمولاً Latency (تأخیر) به میلیثانیه اندازهگیری میشود و در طول تست سرعت با عنوان ping نمایش داده میشود. عواملی مثل نوع سرویس، فاصله با محل ارسال امواج رادیویی و تراکم شبکه بر Latency (تأخیر) تاثیر میگذارد.
واضح است هرچقدر Latency (تأخیر) سرویس کمتر باشد، سرعت سرویس بیشتر است.
میزان سرعت موردنیاز برای کسبوکارها
هر کسبوکار بنا بر نوع صنعت، تعداد مشترکین، تعداد دفاتر و چشم اندازه میزان پهنای باند متفاوتی نیاز دارند. بعدازآن باید فعالیتهای روزمره در نظر گرفته شود مثلاً تخمین تعداد ایمیلهای ارسالی و دریافتی، میزان نیاز به Video Conference، میزان آپلود و دانلود تقریبی عکس و فیلم های هر کارمند، علاوه بر آن باید در نظر داشت استفاده فنآوریهایی مانند VOIP، رایانش ابری و اینترنت اشیا و غیره به پهنای باند بیشتری نیاز دارند.
۳ دلیل کاهش سرعت ناگهانی سرویس اینترنتی
سرعت سرویس خود را در این صفحه بسنجید، اگر سرعت آپلود و دانلود سرویس اینترنت با آنچه در قرارداد با شرکت ارائهدهنده سرویس اینترنتی تناسب ندارد حتماً با آنها تماس حاصل فرمایید؛ اما اگر مغایرتی وجود نداشت موارد زیر را بررسی فرمایید.
تجهیزات
ممکن است دلیل کاهش سرعت سرویس اینترنت، تجهیزات باشد، در نظر داشته باشید که میزان پهنای باند مصرفی، مقداری است که تجهیزات و دستگاهها میتوانند از آن پشتیانی کنند. روتر، رادیو و حتی موبایل و یا لپتاپ قدیمی باعث کاهش سرعت و کندی سرویس میشوند.
نصب اپلیکیشن و پلاگینهای اضافی
علت دیگر میتواند فعال بودن تعداد زیادی پلاگین و یا اپلیکشن روی سیستم باشد. حتماً بررسی نمایید، فقط برنامههای ضروری روی سیستمهای کارمندان نصب باشد.
آنتندهی و پوشش
مورد دیگر آنتندهی است، امواج رادیویی در فضای باز حرکت میکنند، ممکن است سازهای در مسیر امواج رادیویی ارائهدهنده به مشترک قرار گیرد که باعث کاهش سرعت سرویس شود. اگر سرویس شما ADSL است؛ محل قرارگیری روتر را تغییر دهید تا امواج رادیویی را بهتر دریافت کند؛ اما اگر سرویس پهنای باند اختصاصی دارید، ارائهدهنده سرویس را مطلع فرمایید تا در اولین فرصت در جهت امکانسنجی و تغییر وضعیت تجهیزات به محل شما مراجعه فرمایند.
موارد بالا را بررسی نمایید و علل کندی سرویس خود را دریابید. توصیه ما به سازمانها و شرکتهای بزرگ این است که حتماً اینترنت بکآپ داشته باشند تا در زمان افت سرعت سرویس اصلی دچار اختلال نشوند. از طرف دیگر تغییرات در شبکه و یا جابجایی دیتا که به پهنای باند زیادی نیاز دارد و موجب کندی سرویس میشوند را به بعد از ساعات اداری منتقل کنید تا در روند کار دیگر کارمندان خللی ایجاد نشود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.