آشنایی با رگولاتوری

آشنایی با رگولاتوری

۱. آشنایی با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي (رگولاتوری) با استناد به ماده ۷ قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مصوب  ۱۳۸۲/۰۹/۱۹ مجلس شورای اسلامی از تجمیع معاونت امور مخابراتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اداره كل ارتباطات راديويی، به منظور ايفای وظايف و اختيارات حاكميتی، نظارتی و اجرايی تاسيس شد. اين سازمان يك نهاد مستقل قانون‌گذار و نظارتي در حوزه ICT است و یکی از مهمترین سازمان‌­های زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است كه نقش آن رقابتی نمودن بازار خدمات مخابراتی، بالا بردن سطح کیفی سرویس­‌ها و ارائه خدمات به آنهاست. اداره دبیرخانه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و نظارت بر اجرای مصوبات آن نیز از دیگر وظایف مهم این سازمان است.

یکی از اصلی­‌ترین وظایف این نهاد رونق بخشیدن به فرآیند خصوصی‌­سازی است که به این موضوع در اساسنامه سازمان نیز اشاره شده است. این سازمان به منظور اجراي مصوبات كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات تاسيس شده و رئيس اين سازمان سمت معاون وزير را دارد.


۲. اهداف اصلی رگولاتوری

  • تثبیت جایگاه سیاست‌گذاری، نظارتی و حاکمیت کلی و فاصله گرفتن از امور تصدی‌گری غیر‌ضروری
  • تسهیل حضور بخش خصوصی و ترغیب آن‌ها برای مشارکت بیش‌تر در پذیرش امور تصدی‌گری
  • حفظ منافع ملی
  • ایجاد رقابت سالم در میان فعالان
  • ریشه‌کنی فساد


۳. حقوق مشترکین

یکی از مزایای وجود رگولاتوری این است که زمینه حضور و مداخله حداکثری مشترکین را تامین و صرف‌نظر از کارکرد نظارتی این سازمان که موجب ارائه کالا و خدمات باکیفیت و بهای مناسب می‌شود، از بروز شکاف میان مشترکین و حقوق آنان در این حوزه جلوگیری می‌کند. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می‌تواند با اتخاذ تدابیر مناسب، از موضع حاکمیت وارد عمل شده و حقوق مشترکین را تامین کند. بر این اساس، الزامات مربوطه تحت عنوان مقررات روابط دارنده‌ پروانه با مشترکین در ارائه خدمات شبکه‌ انتقال داده‌ها تدوین شده و در پروانه لحاظ گردیده است.

 


۴. آشنایی با پروانه

  • دریافت موافقت­نامه پروانه ایجاد و بهره‌­برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP)

شرکت داده‌پردازی رسپینا در آبان ماه سال ۱۳۹۴ موفق به دریافت این پروانه شده است. مدت اعتبار این پروانه ۱۰ سال شمسی از تاریخ صدور است.

  • خدمات موضوع پروانه FCP

ارائه هرگونه خدمت ارتباطی و انتقال داده بر بستر شبکه موضوع پروانه مستقل از فناوری از قبیل خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن، توزیع و فروش پهنای باند اینترنت و انتقال و شبکه‌های اختصاصی، ارائه خدمات صوتی، تصویری، متنی و داده‌ای و انواع خدمات محتوایی و ارزش افزوده در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور.

  • شبکه موضوع پروانه

شبکه مخابراتی شامل خطوط ارتباطی و تجهیزات لازم اعم از نرم‌افزار و سخت افزار که امکان دسترسی و انتقال داده را بین دو یا چند نقطه ثابت جهت ارائه خدمات موضوع پروانه در قلمرو فعالیت پروانه فراهم می­‌سازد.

تبصره ۱: دارنده پروانه مجاز به راه ­اندازی شبکه مستقل ارتباطی (انتقال و دسترسی) در چارچوب شبکه موضوع پروانه و در غیر شبکه‌های زیرساخت مادر مخابراتی به صورت غیر‌ماهواره‌­ای خواهد بود.