دورکاری چه مزایایی برای کارکنان و سازمانها دارد؟
با گسترش تکنولوژی و افزایش راههای ارتباطی، برخی از کسب و کارهای کوچک و بزرگ استخدام نیروی دورکار را به نیروی حاضر در شرکت ترجیح میدهند. افراد نیز ترجیح میدهند به جای حضور دائمی در شرکت، به صورت دورکاری وظایف خود را انجام دهند. در این مقاله به بررسی دلایل محبوبیت دورکاری در بین کارکنان و کارگزاران میپردازیم.
دورکاری به دو صورت انجام میشود: دورکاری تمام وقت و دورکاری پاره وقت.
منظور از دورکاری تمام وقت این است که فرد به جای حضور در شرکت با استفاده از ابزارهای ارتباطی مانند تلفن و برنامههای پیامرسان مانند تلگرام، Slack و غیره وظایف خود را انجام میدهد. این کارمندان موظف هستند به صورت تمام وقت پاسخگو باشند و همانند یک کارمند حاضر در شرکت فعالیت کنند. اما دورکاری پاره وقت به این معنی است که فرد ساعاتی از روز را در هر مکانی که میخواهد به انجام وظایف خود اختصاص دهد و نیازی تمام ساعات کاری و روزهای هفته را کار کند.
اما چرا دورکاری اینقدر در میان کارمندان و کارگزاران محبوب شده است؟
اولین و اصلیترین علت محبوبیت دورکاری، به صرفه بودن این روش و هزینه پایین آن است. این به صرفه بودن هم برای کارمند و هم کارگزار صدق میکند. فرد دورکار (فریلنسر) هزینه ای برای رفت و آمد روزانه پرداخت نمیکند و به آسانی میتواند وظایف خود را در هرجایی انجام دهد. از دید کارگزار نیز به کارگیری نیروهای فریلنسر بسیار مقرون به صرفه است. حقوق ماهیانه دورکاری نسبت به کارمندان حاضر در شرکت به صورت تمام وقت پایینتر است. همچنین هزینههای جانبی مانند بیمه، تجهیزات، سیستم موردنیاز کارمند و غیره نیز حذف خواهد شد. همچنین سازمان هزینه کمتری را برای تهیه ملک و امکانات متقبل خواهد شد.
از دیگر مزایای دورکاری نبود محدودیت زمانی و مکانی است. فریلنسرها میتوانند در هر زمانی از شبانه روز و در هر مکانی که هستند به میزان توانایی خود پروژههایشان را انجام دهند. این مساله باعث میشود فرد بتواند با تمرکز بالا از تمام توانایی خود برای هر چه بیشتر و بهتر انجام دادن کارها استفاده کند. به علاوه افراد با استعدادی که به دلایل مختلف امکان حضور فیزیکی در شرکت را ندارند میتوانند به صورت دورکاری کسب درآمد کنند و در نتیجه آمار بیکاری کاهش مییابد. کسب و کارها نیز بدون محدودیت جغرافیایی و مکانی میتوانند از بهترین نیروهای انسانی در داخل و خارج از کشور استفاده کنند.
دورکاری افراد را از محدودیتهای شرکتهای مختلف دور میکند و به آنها امکان پیشرفت و کسب درآمد بیشتر را میدهد. بسیاری از افراد ممکن است کار کردن در محیطی با قوانین خاص و ساعات کاری مشخص را دوست نداشته باشند. دورکاری بهترین انتخاب برای این افراد است و میتوانند رئیس خود باشند و با مدیریت زمان، وظایف خود را در زمان مقرر به شرکتها تحویل دهند.
البته هر سازمانی بخشهایی دارد که حضور فیزیکی افراد ضروری است. به عنوان مثال، تیم پشتیبانی هر سازمانی برای پاسخگویی به مشتریان لازم است که در شرکت حضور داشته باشند. این مساله تا پیش از ارائه سیستمهای تلفن ابری به بازار کسب و کارها، محدودیت بزرگی برای این نوع تیمها بود. امروزه با ظهور سیستم تلفن ثابت ابری (Cloud) این محدودیتها نیز برطرف شده است. سیستم تلفن ثابت سازمانی مبتنی بر ابر به سازمانها این امکان را میدهد تا تیم پشتیبانی بتواند با استفاده از آن بدون محدودیت جغرافیایی از هر نقطهای به تماسها پاسخ دهد و هیچ تماسی را از دست ندهند.
سرویس نکسفون پرو به افراد این امکان را میدهد که از هر مکان و از طریق پنل تحت وب و یا اپلیکیشن به سیستم تلفن ثابت سازمانی خود متصل شده و تماسها را مدیریت کنند. در نتیجه این سرویس یکی از بهترین راهکارها برای دورکاری و فریلنسرها است.
در دنیای امروز، به کارگیری نیروی دورکار به اکوسیستم و سلامتی افراد جامعه نیز کمک میکند. با استفاده از ابزارهای ارتباطی و سیستم تلفن ثابت سازمانی ابری، رفت و آمد افراد کاهش مییابد و در نتیجه آلودگی هوا و ترافیک کاهش مییابد.این روزها در کشور ما نگرانی مردم در مورد کرونا ویروس روز به روز در حال افزایش است. در این شرایط همانطور که پزشکان توصیه کردهاند، بهتر است از رفت و آمدهای غیر ضروری در خیابانها و معابر خودداری کنید و تا حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنید. سیستم تلفن ثابت سازمانی نکسفون، این امکان را به کارمندان میدهد تا بتوانند از هر جایی که هستند به تماسهای مشتریان پاسخ دهند و با شرکت خود در ارتباط باشند. در نتیجه علاوه بر مزیتهایی که این سیستم تلفن ثابت ابری برای فریلنسرها دارد، در شرایط آب و هوایی نامساعد و خطر بیماریهای واگیردار مانند کرونا ویروس، سایر کارمندان نیز میتوانند از آن بهرهمند شوند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.