تفاوت TD-LTE با FD-LTE
یکی از نیازهای اکثر افراد، دسترسی به شبکه اینترنتی قدرتمند است. شبکه های td lte و fd lte به عنوان شبکه های ارتباطی نسل چهارم شناخته شدهاند.
در اصل td lte مخفف کلمه Time Division Duplexing و fd lte نیز مخفف Frequency Division Duplexing است.
TD LTE آخرین نسل از تکنولوژی اینترنت ثابت شناخته می شود که امکان دسترسی به اینترنت بی سیم را برای کاربران مهیا می کند. این تکنولوژی نسبت به سایر سرویس های اینترنتی مانند ADSL و Wimax اینترنت با سرعت بالاتری را در اختیار کاربران قرار می دهد.
کاربران این سرویس اینترنتی با محدودیت هایی مانند سرعت پایین مواجه نخواهند شد.
با استفاده از این دو شبکه اینترنتی می توانید به اینترنت پرسرعت دسترسی بیشتری داشته باشید. شما میتوانید از سرویسهای اینترنتی قوی مانند fd lte و td lte برای دانلود فایل های حجیم، جستجو در وب و استفاده از رسانههای اجتماعی استفاده کنید.
در واقع، افرادی مانند گیمرها یا پرسنل سازمان های مختلف که به اینترنت پرسرعت نیاز دارند، میتوانند از شبکه های td lte یا fd lte استفاده کنند.
لازم به ذکر است که از تکنولوژی td و fd lte در سیم کارت و مودمها نیز استفاده می شود.
آیا میدانید که تفاوتtd lte با fd lte چیست؟
LTE چیست؟
LTE مخفف Long Term Evolution است که یک فناوری شبکه تلفن همراه نسل چهارم 4G است که دسترسی به اینترنت پرسرعت، انتقال داده و خدمات صوتی را ارائه می دهد
LTE مبتنی بر فناوری های سامانهٔ جهانی ارتباطات سیار (جی اسام)، سرعت داده افزایش یافته برای تحول جی اس ام (EDGE) و UMTS/HSPA است که سرعت و ظرفیت انتقال را با استفاده از رابط رادیویی متفاوت و همچنین توسعه هستهٔ شبکه، افزایش داده است.
LTE سرعت دانلود تا ۱ گیگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود تا ۲۲۵ مگابیت بر ثانیه را ارائه می دهد.
این فناوری همچنین تأخیر کمتری نسبت به فناوری های نسل قبلی دارد، که آن را برای کاربردهایی مانند بازی های آنلاین و پخش جریانی ویدئویی مناسب تر میکند.
LTE در سراسر جهان به طور گستردها ی پیادهسازی شده است و در حال حاضر محبوب ترین فناوری شبکه تلفن همراه است. این فناوری جایگزین فناوریهای نسل قبلی مانند 3G و EDGE شده است و به تدریج توسط فناوری نسل پنجم 5G جایگزین میشود.
TDD LTE چیست؟
TDD LTE مخفف Time Division Duplex Long-Term Evolution است.
همانند FDD LTE (Frequency Division Duplex Long-Term Evolution)، این یک استاندارد برای ارتباطات بیسیم است و جزء تکامل فناوری شبکههای همراه به عنوان گامی پس از نسل 3G (سوم) محسوب میشود.
TDD LTE و FDD LTE دو حالت مختلف دوپلکسینگ را نمایان میکنند که به نحوه سازماندهی انتقال دادهها از نظر زمان و فرکانس ارتباط دارد.
در TDD LTE، انتقال دادهها در همان فرکانس انجام می شود اما در زمان های مختلف. برخلاف FDD LTE که ارسال و دریافت را به دو باند فرکانسی مجزا تقسیم می کند، TDD LTE از یک باند فرکانسی برای هر دو جهت ارسال و دریافت استفاده می کند و تفاوت به وسیله اختصاص دادن شکافهای زمانی مشخص می شود.
نکات کلیدی در مورد TDD LTE :
- روش دوپلکسینگ: TDD LTE از Time Division Duplexing استفاده می کند که در آن انتقالات ارسال و دریافت همان باند فرکانسی را به اشتراک می گذارند اما توسط زمان افزایش مییابند.
- شکاف های زمانی: زمان در یک فرکانس خاص به شکاف های زمانی متناوب برای ارسال و دریافت تقسیم می شود. این تقسیم اجازه تخصیص پویای منابع زمانی بر اساس نیازهای شبکه را می دهد.
- انعطاف پذیری: TDD LTE انعطاف پذیری در مدیریت ترافیک ارسال و دریافت را ارائه می دهد که در برخی حالات شبکه مزایایی دارد.
- کارایی طیف: TDD LTE ممکن است در برخی شرایط بهترین بهره وری از باندهای فرکانسی موجود را فراهم کند.
هر دو TDD LTE و FDD LTE جزء استاندارد LTE هستند و انتخاب بین آنها به عواملی مانند ملاحظات تنظیمی، در دسترس بودن طیف و نیازهای خاص اپراتورهای مخابراتی که این فناوری را استقرار میدهند، بستگی دارد.
در حالی که FDD LTE در بسیاری از مناطق به کار میرود، TDD LTE در بازارهای خاصی رایج است و همچنان نقش مهمی در توسعه کلی فناوری ارتباطات بیسیم ایفا می کند.
FDD LTE چیست؟
FDD LTE مخفف Frequency Division Duplex Long-Term Evolution است. یک استاندارد برای ارتباطات بی سیم با پهنای باند بالا است که تکاملی در فناوری شبکههای همراه میباشد و جلوگیری از نسل 3Gمیکند
LTEبه منظور ارائه نرخ های داده بالاتر، تاخیر پایین تر و بهبود کارایی طیفی نسبت به نسلهای قبلی طراحی شده است.
بخش “FDD” از این عبارت به Frequency Division Duplexing اشاره دارد که یک روش تقسیم باند فرکانس به کانالهای مجزا برای انتقالهای بارگذاری و دانلود است. در FDD LTE، باندهای فرکانس مختلف برای ارسال (ارسال از دستگاه کاربر به ایستگاه پایه) و دریافت (ارسال از ایستگاه پایه به دستگاه کاربر) اختصاص داده می شوند.
این جداکردن امکان ارتباط دوطرفه همزمان را فراهم میکند.
FDD LTE یکی از دو حالت اصلی استقرار برای شبکه های LTE است، حالت دیگر TDD (Time Division Duplexing) LTE است.
تفاوت اصلی بین این دو در نحوه اختصاص منابع زمان و فرکانس برای ارسالها و دریافتها است.
FDD LTE به طور عمومی در بسیاری از مناطق جهان به کار میرود، در حالی که TDD LTE در بازارهای خاصی رایج تر است.
LTE به طور کلی اغلب به عنوان فناوری 4G (نسل چهارم) بازاریابی می شود که بهبودهای قابل توجهی در سرعت و عملکرد نسبت به شبکههای 3G ارائه می دهد. با پیشرفت فناوری، نسلهای جدید مانند 5G در حال توسعه هستند تا قابلیت های ارتباط بی سیم را بهبود بخشند.
FDD و TDD در اینترنت TD-LTE:
از آنجایی که اینترنت LTE پهنای باند بیشتری را نسبت به اینترنت 3G ارائه می دهد، سرعت آپلود و دانلود اطلاعات نیز بالاتر بوده و تعداد بیشتری از کاربران قادر به اتصال و استفاده از این شبکه هستند. شبکه LTE در واقع به دو روش FDD و TDD اجرا و پیاده سازی می شود.
روش FDD: این روش بر اساس تقسیم فرکانس انجام میشود، یعنی برخی از فرکانسها جهت دانلود و برخی دیگر برای آپلود دادهها استفاده میشوند.
باتوجه به اهمیت دانلود دیتا، فرکانس های بیشتری را به این بخش اختصاص داده و بازهی کمتری را جهت جلوگیری از هر گونه تداخل به صورت خالی در نظر می گیرند. این روش درواقع از لحاظ ساختار و الگورتیم شباهت زیادی به عملیات Full Dublex دارد.
روش TDD: در این روش نکته حائز اهمیت زمان بندی ارسال و دریافت دادههای درون شبکه است. یعنی جهت دانلود دیتا یک دوره زمانی مشخص و برای آپلود آنها یک بازه زمانی دیگر در نظر گرفته میشود.
به عبارت دیگر TDD همانند روش Half Duplex در کابلهای شبکه عمل میکند.
نکته مهمی که همه باید در زمان خرید و استفاده از مودم همراه یا موبایل در نظر داشته باشیم این است که دستگاه مربوطه جهت اتصال به اپراتورهای داخلی بتواند از روشهای منطبق پشتیبانی کند.
برای نمونه، اگر مودم شما تنها قادر به پشتیبانی از روش FDD باشد امکان استفاده و اتصال به اپراتورهایی که اینترنت TD-LTE را فراهم میکنند وجود نخواهد داشت.
نکته دیگری که باید حتما در نظر بگیریم این است که دامنه فرکانسها در اینترنت نوع LTE بسیار وسیع بوده و باید از دستگاه هایی برای ارتباط بهره گرفت که بتوانند از فرکانسهای گستردهتری پشتیبانی کنند.
روش FDD
یکی از روش های ارائه خدمات به کاربران اینترنت TD-LTE ، روش FDD است. در این روش ارائه خدمات و دیتای اینترنت بر اساس تقسیم فرکانس انجام می گیرد. در واقع بخشی از فرکانس شبکه برای دانلود کاربران و بخشی فرکانس برای آپلود اطلاعات توسط کاربران استفاده میشود.
با توجه به اینکه حتی مرور یک مطلب متنی، شامل دانلود دیتای آن متن میشود، حجم و دیتای مصرفی در بخش دانلود بیشتر از آپلود است.
به همین دلیل مقدار فرکانس اختصاص داده شده به بخش دانلود نسبت به آپلود بیشتر است.
در روش FDD همیشه بخشی از فرکانس را به صورت خالی، نه برای آپلود و نه برای دانلود هم در نظر میگیرند. فرکانس خالی به منظور جلوگیری از اختلال بخش دانلود و آپلود است و گاهی مقداری از حجم آن صرف دانلود و گاهی صرف آپلود میشود. الگوریتم در روش FDD تا حد زیادی به عملیات Full Dublex شباهت دارد.روش TDD
دومین روش یا حالت ارائه خدمات در اینترنت TD-LTE، زمانبندی ارسال و دریافت دیتا در نظر گرفته میشود.
در واقع اولویتی که بازدهی خدمات را بررسی می کند، زمانی است که یک فایل با حجمی مشخص دانلود شده یا فایلی با حجمی مشخص آپلود میشود.
دوره زمانی در نظر گرفته شده، کیفیت شبکه را مشخص میکند و هر شبکه ای که دوره زمانی کوتاه تری برای آپلود یا دانلود داشته باشد، از کیفیت بالاتری برخوردار است. در زمان خرید یک اپراتور برای اتصال به اینترنت و استفاده از آن باید به پشتیبانی از هر دو روش توجه کنید.
در واقع FDD و TDD در اینترنت TD-LTE هر دو به یک اندازه اهمیت داشته و نبود آنها دسترسی به اینترنت LTE را مختل میکند.
چرا پوشش fd lte در مناطق مختلف بهتر است؟
در نقاط کور، پوشش دهی برخی از شبکه های اینترنتی بیشتر است. fd lte جزو شبکههایی است که پوشش دهی زیادی دارد.
در واقع به دلیل افزایش قدرت سیگنال، میزان پوشش دهی FD LTE در نقاط مختلف بهتر است. به خصوص، اگر جزو افرادی هستید که در نقاط کور زندگی میکنید، بهترین انتخاب برای شما، استفاده از اینترنت fd lte است.
در حال حاضر، بیشتر ساکنین نقاط دورافتاده می توانند از شبکه fd lte استفاده کنند. شما میتوانید با استفاده از سرویس fd lte حتی در نقاط دور از شهر نیز قادر به دسترسی به آنتن و برقراری اتصال اینترنتی باشید.
به دلیل بهره وری انرژی بهتر، در نقاط دور از شهر نیز امکان استفاده از سرویس اینترنتی fd lte وجود دارد.
قبل از اینکه مشخص شود که در منطقه مورد نظر، امکان پوشش دهی fd lte یا td lte وجود دارد، پروسه امکان سنجی صورت می گیرد.
شما میتوانید پروسه امکان سنجی برای اطلاع از پوشش دهی اینترنت را به رسپینا بسپارید. در صورتی که طبق امکان سنجی، محدوده زندگی شما در پوشش اینترنت fd lte یا td lte قرار داشت، قادر به استفاده این سرویسها خواهید بود.
- یکی از تفاوت های اینترنتی FD LTE با TD LTE از لحاظ قیمت است. اینترنت FD LTE را میتوانید با قیمت مناسب تری خریداری کنید.
- در FD LTE، پروسه دریافت و ارسال دادهها روی فرکانسها به شیوه مجزا صورت می گیرد؛ این کار میتواند منجر به افزایش قدرت سیگنال شود.
- میزان پوشش دهی و آنتن دهی اینترنت FD LTE به دلیل افزایش قدرت سیگنال بیشتر است.
- فناوری td lte برای کاربران، امکان آپلود و دانلود را به شکل همزمان ایجاد میکند.
- در سرویس td lte تمام حجم پهنای باند، جهت دریافت و ارسال اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرد. به همین خاطر، اینترنت td lte سرعت بالاتری دارد.
- در تکنولوژی fd lte ، اتصال های uplink و downlink در باندهای فرکانسی جداگانه ارسال میشوند.
باند محافظ به منظور جلوگیری از تداخل، باندهای فرکانس uplink و downlink را از هم جدا میکند.
- Fd lte در مقایسه با td lte بهره وری انرژی بهتری دارد. به همین خاطر پوشش دهی، اینترنت fd lte بهتر است.
- تکنولوژی های td lte و fd lte از لحاظ سرعت با یکدیگر تفاوت دارند. سرعت در اینترنت TD LTE بیشتر از FD LTE است. از آنجایی که میزان سرعت در اینترنت td lte بیشتر است، کاربران میتوانند با سرعت بیشتری فایل های مورد نظر خود را دانلود یا آپلود کنند.
- از تفاوت های دیگر اینترنت td lte با fd lte می توان به تأخیر کمتر سرویس td lte در ارسال یا دریافت دادهها اشاره کرد.
- میزان پهنای باند td lte بیشتر از اینترنت fd lte است.
مقایسه قیمت و سرعت اینترنت سیم کارت TD LTE با FD LTE
یکی از فاکتورهایی که برای بیشتر کاربران اینترنت از اهمیت زیادی برخوردار است، می توان به سرعت اینترنت اشاره کرد.
سرعت اینترنت در تمام شبکهها یکسان نیست. برخی از شبکههای اینترنتی دارای سرعت اینترنت بالاتری هستند. از بین سیم کارتهایی که از تکنولوژی LTE بهره میبرند،FD LTE دارای میزان سرعت پایینتری است.
در واقع، به دلیل اینکه پهنای باند اینترنت سیم کارتهای FD LTE کمتر است؛ اینترنت در این سیم کارتها سرعت کمتری دارد. اما در سیم کارتهای TD LTE به دلیل مجهز بودن به پهنای باند قوی تر، سرعت اینترنت بیشتر است.
سیم کارتهایی که با استفاده از فناوری LTE ساخته شدهاند، برای کاربران امکان دسترسی به اینترنت پرقدرت تری را فراهم میکنند.
بنابراین، سرعت دانلود اینترنت برای کاربرانی که از این سیم کارتها استفاده می کنند، بسیار بیشتر است .
به علاوه، به دلیل اینکه سرعت دسترسی به اینترنت در TD LTE بیشتر است، این سیم کارتها با قیمت به فروش میرسند. اما سیم کارتهای FD LTE را می توانید با قیمت مناسب تری خریداری کنید. بنابراین، برای افرادی که هزینه زیادی برای خرید سیم کارت ندارند،FD LTE انتخاب مناسبی است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم که شما را با تکنولوژی lte بیشتر آشنا کنیم و اطلاعات لازم درباره اینکه تفاوت td lte با fd lte چیست را در اختیارتان قرار دهیم.
شما میتوانید با توجه به تفاوتهای این دو تکنولوژی، سرویس اینترنتی مد نظر خود را انتخاب کنید. اگر هدف شما، دسترسی به اینترنت با سرعت بیشتر است، td lte میتواند انتخاب مناسبی باشد.
اما اگر قصد استفاده از سرویس اینترنتی برای نقاط دورافتاده از مراکز شهر را دارید، باید از سرویس fd lte استفاده کنید.
بنابراین، قبل از خرید سرویس اینترنتی مورد نظر باید تصمیم بگیرید که هدف شما از انتخاب سرویس td lte یا fd lte چیست.