آیپی اختصاصی یا اشتراکی، کدامیک برای شما مناسبتر است
انتخاب از بین آیپی اختصاصی و آیپی اشتراکی مسئلهای مهم برای سازمانها و افراد است. ۹۹% افراد به IP اختصاصی نیازی ندارند اما به علت عدم آگاهی و اطلاعات نادرست اقدام به خرید IP اختصاصی میکنند. در این مقاله بررسی میکنیم که آیپی اختصاصی و اشتراکی چه هستند و کدامیک برای شما مناسب است.
آدرس IP چیست؟
آدرس IP یا Internet Protocol Address، برچسب شناسایی (بهصورت عدد) است که معمولاً توسط شرکتهای ارائهدهنده سرویس اینترنتی برای هر چیزی که به بستر اینترنت متصل شود، ارائه میشود. این عدد نشانهای برای شناسایی مجزای هر دستگاه نسبت به دیگری در دنیای اینترنت است. با استفاده از آدرس IP، پروتکل اینترنت میتواند کاربران را تشخیص دهد و امکان ارسال و دریافت دادهها را فراهم نماید. به اینترتیب برای اینکه کامپیوترها بتوانند بر روی یک شبکه یا بستر اینترنت از یکدیگر بهصورت مجزا شناخته شوند، حداقل باید دارای یک آدرس IP باشند.
کلمه DNS ، مخفف Domain Name System سیستم پایگاه داده است که نام کامل دامنه یک کامپیوتر را به یک آدرس IP ترجمه میکند. درواقع سرورها توسط نام دامنه شناسایی نمیشوند. بلکه با آدرس IP مشخص میگردند. DNS مانند یک دفترچه تلفن در دنیای وب عمل میکند به این صورت که نام شخص را در نوار آدرس تایپ میکنید، کامپیوتر از DNS برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP استفاده مینماید. در تصویر زیر عملکرد DNS پس از تایپ google.com در نوار آدرس را مشاهده میکنید.
آدرس IP اختصاصی چیست؟
آدرس IP اختصاصی را میتوان مانند یک شماره تلفن اختصاصی در نظر گرفت. آدرس IP زمانی منحصربهفرد است که فقط برای یک سرور یا سایت تعریفشده باشد و مورداستفاده قرار گیرد و فرد دیگری نتواند از آن استفاده نماید. IP اختصاصي اين امكان را فراهم میکند كه بتوان نام سازمان يا دامنه را با استفاده از IP در اينترنت جستوجو و مشاهده کرد.
آدرس IP اشتراکی چیست؟
آدرس IP اشتراکی، برخلاف آدرس IP اختصاصی، به این معنی است که یک آدرس IP به چند دامنه ارائهشده است. تفاوت بین IP اشتراکی و IP اختصاصی بسیار ساده است. IP اشتراکی توسط یک وب سرور و چندین وبسایت که بر روی آن میزبانی میشوند مورداستفاده قرار میگیرد. در این حالت میبایست وب سرور فعالیت بیشتری را انجام دهد و هر درخواست کاربر را به سایت موردنظر کاربر ارجاع دهد که این مورد سبب افزایش بار سرور خواهد شد، درحالیکه استفاده از آدرس IP اختصاصی به این معنی است که هر فضای میزبانی سایت، دارای IP مختص به خود است.
IP اشتراکی همیشه به معنای میزبانی وب اشتراکی نیست
نکته مهمی که باید به آن اشاره شود این است که تنها به این دلیل که یک سایت از یک آدرس IP اشتراکی استفاده میکند، به این معنا نیست که میزبان وب نیز بهصورت اشتراکی است. میزبانی مشترک بهطورمعمول به معنی به اشتراکگذاری منابع سختافزاری و شبکهای با کاربران دیگر در یک سرور است که میتواند شامل نشانی IP باشد، اما همیشه این امر صادق نیست.
پست الکترونیک، IP اختصاصی یا IP اشتراکی
یکی از حوزههایی است که توصیه میکنیم شرکتها و سازمانها برای آن IP اختصاصی دریافت کنند، پست الکترونیک است. هنگامیکه چندین سایت از یک آی پی اشتراکی استفاده میکنند، ممکن است یکی از این سایتها از سرویس ایمیل برای ارسال ایمیلهای اسپم استفاده نماید و در این صورت تمامی ایمیلهای ارسالی از این آدرس آیپی، بهعنوان ایمیلهای اسپم شناخته خواهد شد که این بر روی ایمیلهای ارسالشده توسط دیگر سازمانها که بر روی این آدرس IP هستند نیز اثرگذار است.
SSL و امنیت، IP اختصاصی یا IP اشتراکی
درگذشته برای صدور بسیاری از گواهینامهی SSL نیاز به داشتن IP اختصاصی بود. با گسترش فعالیتهای تحت وب طی چند سال گذشته و لزوم صرفهجویی در استفاده از IP، تکنولوژی جدید SNI یا Server Name Indication موفق به ارائه SSL بدون نیاز به IP اختصاصی شد.
بهینه سازی وب سایت، IP اختصاصی یا IP اشتراکی
بهطورکلی میتوان گفت IP اختصاصی یا IP اشتراکی تأثیری روی SEO ندارد و گوگل موارد دیگری را برای بهبود SEO یک سایت میسنجد و بهطورکلی این باور که موتورهای جستجو مثل گوگل رتبه وبسایتهایی که آی پی اختصاصی دارند را مقدار کمی بالا میبرد، بهکلی اشتباه است.
از نظر تأمین امنیت وبسایت ، دریافت IP اختصاصی توصیه میشود اما نداشتن IP اختصاصی به معنی نداشتن امنیت و پذیرفتن ریسک بالا نیست. در این نوشته سعی کردیم بینش درستی دربارهی IP اختصاصی و IP اشتراکی را در اختیار شما قرار دهیم.
خلاصه
- اختصاص IP مشترک به یک وبسایت به معنی میزبانی وب اشتراکی نیست.
- برای ارسال ایمیل، استفاده از IP اختصاصی توصیه میگردد، اما توجه داشته باشید بهترین راه برای ایمیل مارکتینگ استفاده از سرویسی جدا از وبسایت برای ارسال ایمیل است.
- الزام استفاده از IP اختصاصی برای دریافت SSL مربوط به گذشته است. به لطف تکنولوژی SNI با استفاده از IP اشتراکی نیز میتوان گواهینامههای SSL را آپلود کرد.
- تأثیر نوع IP بر SEO یک فرضیهی ثابت نشده است و جایی برای نگران وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.