افزایش سرعت Wi-Fi با چند راهکار ساده
در دنیای امروز که اتصال به اینترنت از ضروریات محسوب میشود، اتصال کند Wi-Fi بسیار ناخوشایند و آزاردهنده خواهد بود. بنابراین اگر شبکه خانگی شما کند عمل میکند، این مراحل ساده را برای افزایش سرعت Wi-Fi امتحان کنید:
قبل از معرفی راهکار برای افزایش سرعت Wi-Fi، تست سرعت اینترنت را انجام دهید. با اینکار متوجه خواهید شد که آیا سرعت فعلی شما با سرویس انتخابی شما تطبیق دارد یا خیر. البته لازم به ذکر است که در اینترنتهای خانگی مانند ADSL، TD-LTE و … که به صورت اشتراکی هستند، سرعت آپلود پایینتر از سرعت دانلود است. اما سرویس پهنای باند اختصاصی درخواست سرعت آپلود و دانلود برابر را برای مشترکین خود امکانپذیر نموده است.
۱. همه دستگاههای خود را خاموش و دوباره روشن کنید.
اولین راهکار خاموش و روشن کردن همه دستگاهها از جمله روتر، مودم و تمامی دستگاههای متصل به Wi-Fi است. همه چیز هر چند وقت یکبار به یک وقفه احتیاج دارد، بخصوص مودم و روتر شما.
مودم شما سیگنالهای اینترنتی را بین شبکه خانگی و ISP ترجمه میکند. اگر اینترنت شما با کندی سرعت روبرو است، تنظیم مجدد (reset) مودم شروع خوبی برای عیبیابی است. گاهی اوقات باید مطمئن شوید که مودم شما به درستی کالیبره شده است تا با سیگنالهای ISP شما سازگار باشد.
در برخی مواقع نیز ممکن است مودم شما به تنظیم مجدد برای پاک کردن حافظه خود نیاز داشته باشد. این کار نیز میتواند به بهبود سرعت اینترنت شما کمک کند. شاید سادهانگارانه به نظر برسد، اما خاموش و روشن کردن تجهیزات شبکه خانگی در واقع میتواند شبکه شما را تقویت کند. توصیه میکنیم تجهیزات خود را بهطور مرتب حداقل هر چند ماه یک بار reboot کنید.
۲. روتر خود را به مکان بهتری منتقل کنید.
سیگنالهای Wi-Fi میتواند توسط دیوارها، سقف، مبلمان، لوازم خانگی و اساساً هر شی بزرگ فیزیکی قطع یا مسدود شوند. همچنین میتوانند توسط امواج رادیویی سایر دستگاهها از جمله تلفنهای بیسیم، مایکروویو و بلندگوهای بلوتوث قطع شوند.
بنابراین اگر روتر شما در گوشهای از خانه شما قرار گرفته باشد، ممکن است در سمت دیگر خانه با مشکل Wi-Fi روبرو شوید. بهترین مکان برای روتر شما یک مکان مرکزی است، نزدیک جایی که بیشتر اوقات از اینترنت استفاده میکنید. روتر خود را در زیرزمین یا کمد قرار ندهید چرا که سیگنالهای Wi-Fi را به شدت ضعیف میکند.
۳. آنتنهای روتر خود را تنظیم کنید.
بسیاری از روترها دارای آنتن داخلی هستند، به این معنی که در بدنه دستگاه تعبیه شدهاند و نمیتوانید آنها را تنظیم کنید. اگر دستگاه شما دارای آنتن داخلی است، از این مرحله صرفنظر کنید.
اما اگر آنتنهای قابلتنظیم در روتر خود دارید، سعی کنید آنها را دوباره تنظیم کنید. آنتنهای روتر معمولاً همهجهته هستند، به این معنی که آنها سیگنالهایی را از هر جهت عمود بر آنتن ارسال میکنند. به عنوان مثال، یک آنتن عمودی سیگنالهای Wi-Fi را به صورت افقی ارسال میکند و برعکس. بنابراین اگر میخواهید سیگنالهای Wi-Fi خود را به چندین طبقه منتقل کنید، تنظیم آنتن به صورت افقی برای پخش سیگنالهای Wi-Fi به بالا و پایین میتواند کمک کند.
۴. اطمینان حاصل کنید که در باند فرکانسی مناسبی قرار دارید.
روترهای مدرن در درجه اول روی دو باند فرکانس رادیویی کار میکنند: 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز. باندی که برای اتصالات خود استفاده میکنید میتواند سرعت و کیفیت اتصال شما را در فواصل مختلف از روتر تحت تأثیر قرار دهد.
باند 2.4 گیگاهرتز از ابتدا برای Wi-Fi مورداستفاده قرار گرفته است، اما همچنین برای تعداد زیادی ارتباط بیسیم دیگر نیز استفاده میشود. بنابراین امواج در این فرکانس میتواند کمی شلوغ باشند. حداکثر سرعت این باند نیز نسبت به 5 گیگاهرتز کمتر بوده اما دامنه آن بهتر است.
۵. اتصالات غیرضروری را قطع کنید.
اگر پهنای باند شما کم است، باید ارتباطات خود را الویتبندی کنید. کنترل همه اتصالات شبکه ممکن است مدتی طول بکشد، اما سادهترین راه برای انجام این کار،تغییر رمزهای عبور Wi-Fi است. پس از آن باید در هر دستگاهی که استفاده میکنید با گذرواژه جدید وارد شبکه شوید. این یک روش خوب برای پاککردن اتصالات غیرضروری است که ممکن است فراموش کرده باشید، به عنوان مثال تلفن همراه اضطراری که روشن نگه داشتهاید و بیسروصدا دانلود روزرسانیها را انجام داده است.
۶. سیستم روتر خود را بهروز کنید.
بسیاری از روترهای جدید دارای بهروزرسانی خودکار سیستم عامل هستند، اما اگر روتر شما این کار را نمیکند، لازم است به طور دورهای آنها را بررسی کنید تا مطمئن شوید روتر شما آپدیت باشد. بهروزرسانی روتر آن را تا آنجا که ممکن است، امن و سازگار با جدیدترین اصلاحات نرمافزاری نگه میدارد.
۷. روتر جدید خریداری کنید.
فناوری به سرعت در حال پیشرفت است.اگر آخرین باری که روتر خود را عوض کردهاید، قبل از 2014 سال باشد، احتمالاً با دو نسل Wi-Fi قدیمی کار میکنید. هنگام استفاده از مودمهای قدیمی اگر تعداد دستگاههای متصل به شبکه Wi-Fi زیاد شود، بر عملکرد آن تاثیرگذار خواهد بود.
هنگام خرید یک روتر جدید، توصیه میکنیم به دنبال روتری بروید که از هر دو باند فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز پشتیبانی کرده، از یک برنامه مدیریت شبکه استفاده کند و قادر به مدیریت حداکثر سرعت باشد.
۸. شبکه Wi-Fi خود را گسترش دهید.
اگر روتر شما در یک مکان عالی و مرکزی قرار دارد، اما هنوز در برخی از مناطق خانه خود از نظر سرعت یا ارتباط مشکل دارید، ممکن است لازم باشد دستگاهی اضافه کنید که بتواند دامنه شبکه شما را افزایش دهد.
چند دستگاه مختلف وجود دارد که میتوانید برای افزایش دسترسی به شبکه خود استفاده کنید:
تقویتکنندههای Wi-Fi بین روتر شما و منطقه بدون سیگنال قرار میگیرند و سیگنالهای Wi-Fi موجود را در منطقه جدید تقویت یا توزیع میکنند.
اکسس پوینتهای سیمی از طریق کابل اترنت به روتر شما متصل میشوند و میتوانند مانند تقویتکننده Wi-Fi سیگنالهای Wi-Fi و LAN را توزیع کنند. همچنین بسیاری از دستگاهها و حتی روترهای قدیمی میتوانند از این اکسس پوینتها استفاده کنند.
کیتهای توسعهدهنده Powerline دارای دو دستگاه هستند و شما یکی را از طریق اترنت به روتر خود متصل کرده و به پریز برق متصل میکنید. دستگاه دوم را در جایی که نیاز به Wi-Fi بهتر دارید، متصل کنید و سیگنالهای اینترنتی از طریق سیم برق شما عبور میکنند.
۹. سرویس اینترنت خود را ارتقا دهید.
در آخر میتوان گفت گاهی اوقات سرویس اینترنت شما باعث کندی سرعت اینترنت شده است. در نتیجه، برای دستیابی به سرعت Wi-Fi بهتر باید طرح اینترنت خود را ارتقا دهید.
اگر کسبوکار یا کاربر خانگی هستید که همواره به اینترنتی پرسرعت و پایدار نیاز دارید و دستگاههای متعددی به یک شبکه متصل هستند، پیشنهاد ما سرویس پهنای باند اختصاصی (اینترنت سازمانی) رسپینا است. این سرویس اختصاصی بوده و تمامی پهنای باند خریداری شده به شما تخصیص مییابد. همچنین به دلیل عدم وابستگی به خطوط مخابراتی و عدم تقسیم پهنای باند بین چندین کاربر در مرکز مخابراتی، عواملی مانند خرابی خطوط و افزایش تعداد کاربران آنلاین بر عملکرد شبکه تاثیرگذار نخواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر، فرم مشاوره رایگان را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.