ایرانیها از چه روشهایی برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند؟
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سمت مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت (متما)، که زیر نظر سازمان فناوری اطلاعات ایران در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت میکند، از جمعیت ۷۵ میلیونی کشور تا پایان سه ماهه اول سال ۹۴، بیش از ۶۱.۷ میلیون ایرانی کاربر اینترنت هستند و بیش از ۴۳ میلیون مشترک اینترنت وجود دارد. این مرکز اعلام کردهاست که ضریب نفوذ کاربران اینترنتی در ایران که از راههای مختلف اینترنت موبایلی، اینترنت ADSL، اینترنت فیبر نوری، وایمکس و دایال آپ به شبکه اینترنت متصل میشوند، به ۸۲.۱۲ درصد رسیدهاست. این در حالیست که این میزان در سال گذشته ۷۳.۹۴ درصد بودهاست. از این جمعیت، کاربران اینترنت موبایلی با بیش از ۲۹ میلیون نفر و ضریب نفوذ ۳۸.۶۷ درصد، بالاترین سهم اتصالات اینترنتی را شامل میشوند که مرهون توسعه 3G در کشور است.
پس از اینترنت موبایل، بیشترین اتصالات کاربران ایرانی مربوط به اینترنت ADSL است که ضریب نفوذ آن نیز به بیش از ۲۲ درصد رسیده است. بهطوریکه تعداد کاربران آن بیش از ۱۶ میلیون و مشترکان آن بیش از ۶ میلیون نفر اعلام شدهاست.
جالب است بدانید که همچنین بیش از ۶ میلیون ایرانی از طریق فناوری منسوخشده دایال آپ به اینترنت متصل میشوند و ضریب نفوذ این روش ۹.۲۳ درصد است. اتصال از طریق فناوری فیبر نوری نیز در کشور، ضریب نفوذ ۸.۱۳ دارد.
آمار ارائه شده از طرف پورتال مدیریت ضریب نفوذ اینترنت کشور (زیرمجموعه متما)، تا پایان سه ماهه اول سال ۹۳ نشان میداد که درصد استفاده کاربران ایرانی از پهنای باند (اینترنت اختصاصی) رشدی بیش از دو برابر را نسبت به سال گذشته تجربه کردهاست. همچنین طبق تحقیقات انجام شده توسط مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت در پایان سال ۹۳، برآورد ضریب نفوذ اینترنت پهنای باند در ایران بیش از ۴۲ درصد بوده که در مقایسه با برآورد ۱۷.۷ درصدی سال ۹۲، پیشرفت چشمگیری داشته است. ارزیابیهای انجام شده تا پایان سه ماهه اول سال ۹۴ نشان داد که آمار ضریب نفوذ اینترنت اختصاصی در ایران از مرز ۴۲ درصدی برآورد نیز عبور کرد و به ۴۸.۳۷ درصد رسید.
با اشاره به آمارهای ارائه شده از سوی اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) در خصوص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ضریب نفوذ جهانی پهنای باند ثابت 9.89 درصد است که این میزان در ایران برابر با متوسط جهانی است. با استناد به تحقیقات انجام شده توسط بانک جهانی که بر روی ۸۶ کشور جهان بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۱ صورت گرفتهاست، افزایش ۱۰ درصدی ضریب نفوذ پهنای باند ثابت، رشد اقتصادی حدود ۱.۵ درصدی برای کشورهای در حال توسعه به همراه خواهد داشت و پیشبینی شدهاست که با اجرایی شدن مفاد پروانه FCP (ارتباطات ثابت)، تغییرات قابل توجهی در توسعه پهنای باند ثابت در کشور ایجاد خواهد شد.
این رشد قابل ملاحظه در افزایش استفاده از پهنای باند اختصاصی، بیانگر بالا رفتن آگاهی کاربران اینترنتی کشور از مزایای این نوع ارتباط است. اگر شما هم مایل به استفاده از خدمات پهنای باند اختصاصی اینترنت هستید، پیشنهاد میکنیم ۱۰ نکته در خصوص اجاره پهنای باند اختصاصی را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.