اینترنت اشیا در محل کار
IOT یا اینترنت اشیا به تمام وسایلی که با یک IP مستقل به اینترنت متصل میشوند و در یک شبکه حضور دارند گفته میشود. آنها میتوانند بدون دخالت مستقیم انسان با یکدیگر و یا با انسانها به تبادل اطلاعات و تعامل بپردازند. اینترنت اشیا در محل کار شامل انواع سختافزار و فنآوریها مانند دستگاههای هوشمند و روباتها است که برای بهبود کارایی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید از آن ها استفاده میشود.
مزیتهای استفاده از اینترنت اشیا در محل کار چیست ؟
- صرفهجویی در انرژی: با تنظیم خودکار نورپردازی و گرمایش در محل کار میتوانید در مصرف انرژی صرفهجویی کنید.
- بهرهوری در انجام کارها: استفاده از ابزارهای اداری IoT و پیگیری و کامل کردن کارها، به کارمندان این اجازه را میدهد که بر روی چیزهای مهمتر وقت و انرژی خود را معطوف کنند.
- ایجاد راحتی و آسایش:کنترل دما و رطوبت در محل کار به طور مستقیم از یک گوشی هوشمند به کارمندان این امکان را میدهد که شرایط اداری را به اولویتهای خود تطبیق دهند.
- بهرهوری بهتر کارمند: افزایش آسودگی کارمندان باعث میشود در انجام وظایف خود مفیدتر ظاهر شوند.
- افزایش ایمنی: دوربینهای امنیتی، سنسورهای و یا سیستمهای کنترل دسترسی ها میتواند کمک کند تا دفتری امنتر داشته باشید. علاوه بر این، میتوانید میزان شفافیت بین کارمندان و مدیران افزایش دهید.
اینترنت اشیا در محل کار را می توان به سه دسته اصلی تقسیمبندی کرد:
۱-زیر ساخت ها:
امروزه بحثهای زیادی در مورد ساختمانهای هوشمند مطرح میشود و همین امر باعث شده است که زیرساخت ساختمانهای تجاری در چند سال اخیر هوشمندتر شود. برای مثال وسایل گرمایشی، سرمایشی و تهویه هوا، یا درها همگی این قابلیت را دارند که به اینترنت متصل شوند و علاوه بر این سیستمهای امنیتی، دوربینها و زنگ خطر نیز بهطور منظم به اینترنت متصل میشوند تا بتوان آنها را از طریق برنامهها و اپلیکیشنها از راه دور زیر نظر داشت و کنترل کرد.
۲- دستگاههای هوشمند در جهت فراهم کردن رفاه برای کارمندان:
بخش اعظمی از دستگاههای مدرن که به اینترنت متصل میشوند برای ایجاد رفاه برای منازل معرفی شدند. مانند لامپهای هوشمند، قفل در، قهوه ساز، حسگرهای متحرک، سنسورهای حرکتی، حسگرهای کیفیت هوا و دوربینها. از این وسایل میتوان برای ایجاد رفاه کارمندان در محل کار نیز استفاده کرد.
۳- دستگاههای هوشمند در جهت افزایش بازدهی کارمندان:
دستگاههایی وجود دارند که به طور خاص برای استفاده تجاری طراحی شدهاند. از پرینتر ها تا ابزار پیچیدهتر مانند سنسورهایی برای جمع آوری داده، ابزاری برای محاسبه قیمت و پرداخت آن به صورت آنلاین و یا میزهای هوشمند که نیازهای کارمندان را درک میکنند و به صورت خودکار با نیاز کارمندان تنظیم شوند. برای مثال کارمندان اطلاع میدهند که چند ساعت پشت میز نشستهاند تا آن ها را تشویق کند که عادتهای خود را بهبود ببخشند.
بهطور کلی میتوان گفت مشکل اصلی انسان محدودیت زمان و خطاهای غیر عمدی او است که روند پیشرفت کار و بهرهوری را کاهش میدهد. اینترنت اشیاء، فراتر از یک ابزار در جهت رفاه و تسهیل در امور ظاهر شده است و با ارائهی مدلهای کاربردی در کسب کارها این قبیل مشکلات را حل کردند و موجب تقویت کسبوکارها در صنایع مختلف شدهاند.
بدیهیترین نیاز یک محل کار هوشمند، اتصال به اینترنتی قابل اعتماد و با ظرفیت بالا است. شرکت دادهپردازی رسپینا با ارائهی پهنای باند اختصاصی اینترنت با افتخار در کنار شماست تا گام اول در جهت هوشمندسازی محل کار خود را با خیال آسوده بردارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.