انواع روشهای میزبانی وب
یکی از مهمترین چالشهایی که صاحبان کسبوکار با آن روبرو هستند انتخاب مناسبترین روش میزبانی وب است، اگر شما نیز بهعنوان صاحب یک کسبوکار با این چالش روبرو هستید در این نوشته با ما همراه شوید تا به سؤالات شما پاسخ دهیم. در این نوشته انواع روشهای میزبانی وب را معرفی و مناسبترین آن را بسته به نوع صنعت ذکر خواهیم کرد.
همانطور که یک کسبوکار رشد میکند نیاز بیشتری به حضور آنلاین در دنیای وب دارد، درگام اول باید انواع سرویسهای میزبانی وب بررسی شود و مناسبترین آن که فرصت رشد را برای کسبوکار را فراهم میسازد، انتخاب گردد. سرویسهای رایگان در زمان شروع کار پاسخگویی لازم را دارند، اما با پیشرفت و توسعه و نیاز به ترافیک بیشتری روی سایت لازم است که به یک سرویس مطمئن و پایدار تکیه کرد.
رایجترین روشهای میزبانی وب (web hosting)
میزبانی وب اشتراکی:
همانطور که از نام این سرویس مشخص است، در میزبانی وب اشتراکی وبسایت بر روی سروری قرار میگیرد که وبسایتهای دیگر نیز از آن استفاده میکنند. مزیت این سرویس قیمت بسیار پایین آن است، چراکه شما درواقع یک سرور واحد را با بسیاری از وبسایتهای دیگر به اشتراک استفاده میکنید. منابع بین چندین سایت تقسیم میشود و به همان نسبت هزینهها کاهش مییابد.
برای تعداد سایتهایی که میتوان روی یک سرور میزبانی کرد استانداردی وجود ندارد و این عدد بسته به نوع سرویس، نوع سختافزار و همچنین نوع سایتها میتواند متفاوت باشد. مهمترین نکتهای در انتخاب سرویس میزبانی وب اشتراکی باید در نظر گرفت، مصرف منابع است. همانطور که از نام سرویس مشخص است در سرویسهای اشتراکی منابع Ram، CPU، کارت شبکه و … بین کاربران این سرویس مشترک است و سایر منابع نیز با همین الگو و بسته به پلان تخصیص مییابند. اگر یک وبسایت محبوب در این سرور وجود داشته باشد، تمام ترافیک به سمت آن میرود به این معنی است که بیشتر منابع سرور را اشغال خواهد کرد.
VPS یا سرور مجازی:
VPS (Virtual Private Server) یا سرور مجازی، يک سرور فيزيکي است که به چندين VPS با امکانات يکسان يا متفاوت تقسيم میشود یعنی چند عدد سرور مجازی بر روی یک سرور فیزیکی قرار میگیرند. هر سرور مجازی بنا بر تنظیمات و یا کانفیگ اولیه، سهم خاصی از منابع سرور از CPU، Ram، فضای دیسک سخت، پهنای باند و … را بهصورت اختصاصی و تضمین شده در اختیار میگیرد. سرورهای مجازی بهصورت کاملا مستقل از یکدیگر عمل میکند، درنتیجه VPS های موجود بر روی یک سرور میتواند از سیستمعاملهای مختلف و نسخههای متفاوت و همچنین نرمافزارهای اختصاصی خود استفاده نمایند. در سرویس میزبانی وب اشتراکی اگر محیط تغییر کند برای همه ی کاربران شرایط تغییر میکند. با این حال، در VPS یا سرور مجازی، هر کاربر ماشین مجازی خود را مدیریت میکند به این ترتیب هر مشترک میتواند تغییرات دلخواه خود را بدون تاثیر گذاشتن بر سایر کاربران اعمال کند.
سرور ابری:
سرور ابری در پلتفرم رایانش ابری (Cloud Computing) ایجاد و بر روی بستر اینترنت به کاربران ارائه میشود. درواقع سرورهای ابری همان سرورهای اختصاصی مجازی هستند که بر روی زیرساخت ابری و در محیط رایانش ابری ارائه میشوند. به این صورت که سرورهای مجازی روی یک سرور فیزیکی و با سختافزار مربوط به آن پیادهسازی میشد اما در سرور ابری سرورهای اختصاصی بهصورت مجازی ایجاد میشوند و دارای نیازمندیهای نرمافزاری به جهت اجرا هستند و به هیچ عنوان وابسته به سختافزار و یا سرور فیزیکی نیستند و این امر باعث میگردد، در هر زمان تغییرات لازم و توسعه سرویس بدون هزینه امکانپذیر باشد. سرورهای ابری ثبات و امنیت کاربر را تضمین میکنند زیرا هرگونه مشکلات نرمافزاری از فضای اختصاص داده شده به کاربر جدا است و سرورهایی که روی یک پلتفرم رایانش ابری هستند بر روی هم اثری نخواهند گذاشت. سرورهای ابری پایدار، سریع و امن هستند و مشکلات سختافزاری که در سرورهای فیزیکی دیده میشوند بههیچوجه در این سرویس اتفاق نخواهد افتاد. سرور ابری برای کسبوکارهایی که میخواهند بودجه IT خود را پایین نگهدارند بهترین گزینه است.
سرور اختصاصی:
در این روش یک سرور فیزیکی به طور کاملا اختصاصی در اختیار یک مشترک قرار میگیرد. در سرورهای اختصاصی تمام CPU، Ram، فضای دیسک، پهنای باند و … در اختیار یک کاربر است و تسلط و کنترل کامل بر روی سرور برای کاربر وجود دارد و میتواند در هرزمان نرمافزارهای دلخواه خود را بر روی سرور نصب کند و بکآپگیری انجام دهد.
واضح است که هزینه راهاندازی و نگهداری از این سرویس از دیگر سرویسهای میزبانی وب بیشتر است.
سرویس کولوکیشن یا اشتراک فضای دیتاسنتر:
در سرويس کولوکیشن بهجای اجاره کردن سرور، سرور تهيه شده توسط خود مشترک، به ارائهدهنده سرویس کولوکیشن جهت نگهداری سپرده میشود. مسئولیت نگهداری و حفظ پایداری آن به عهدهی ارائهدهنده سرویس است. درواقع در سرويس کولوکیشن، فضا و مكاني براي قرار دادن و نگهداري سرور اجاره داده میشود.
شرکت دادهپردازی رسپینا بهعنوان پیشرو درزمینهی ارائه خدمات اینترنتی به شرکتها و سازمانها، سرویس کولوکیشن را نیز به انواع کسبوکارها ارائه میدهد.
ویژگیهای سرویس اشتراک فضای دیتاسنتر رسپینا:
- ارتباط بر روی ۲ درگاه ۱۰ گیگابیتی بااتصال فیبر نوری به اتاق دادههای کشور در ارتباطات زیرساخت
- تأمین نیروی برق دائم با استفاده از UPS و ژنراتور
- تأمین امنیت محیطی با استفاده دوربین مداربسته و راهکار ۲۴ ساعته احراز هویت
- خدمات پشتیبانی شبانهروزی و ایام تعطیل
- ارائه خدمات امنیت اطلاعات (IDS/IPS)
- ارائه پنل جهت مانیتورینگ مصرف مشترک
- امکان تغییر اطلاعات IP مشترک در Ripe
- امکان برقراری ارتباط BGP در صورت نیاز
- اختصاص فضای مجهز، کاملاً اختصاصی و مجزا به هر یک از مشتریان
- تأمین استانداردهای محیطی
- سیستم پیشگیری هوشمند و مهار آتشسوزی
- سیستم مانیتورینگ دائمی برای تأمین امنیت فیزیکی سرورها
- نصب، راهاندازی و برطرف ساختن مشکلات در کوتاهترین زمان ممکن
- پایداری کیفیت خدمات
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره سرویس کولوکیشن رسپینا این فرم را تکمیل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.